OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Uspešno održan prvi „balon“ ABA2 lige (VIDEO)

– Na Zlatiboru je više nego uspešno završen prvi turnir košarkaške ABA 2 lige, u okviru koga je odigrano četiri kola sa 24 utakmice, što ga preporučuje da u toku ove sezone bude organizator još jednog turnira ili same završnice ove sezone. Poštovanje postavljenih protokola u potpunosti je ispoštovano i ovim turnirom je dat primer kako se mogu održavati sportska takmičenja u uslovima svetske pandemije korona virusa.
Milija Vojinović, sportski direktor ABA lige zahvalio se opštini Čajetina, Turističko-rekreativnom kompleksu na Zlatiboru i Košarkaškom klubu Zlatibor, kao i hotelima Palisad, Iris i Mons koji su obezbedili izvanredne uslove za smeštaj ekipa i službenih lica zaduženih za organizaciju turnira. Odličnom saradnjom svih učesnika u organizaciji ovog turnira, svakako je u svet otišla veoma pozitivna slika o Zlatiboru i ABA ligi jer nije bilo lako organizovati takmičenje u ovako teškim uslovima s obzirom da smo svi opterećeni pandemijom kovid-19 i da moraju da se poštuju strogi protokoli – istakao je Vojinović.
Sportski direktor ABA lige nije mogao da obeća ali je rekao da ozbiljno razmišljaju da Zlatibor opet bude domaćin jednog od predstojećih turnira, kao i same završnice u kojoj će se igrati plej-of i plej-aut, naglašavajući da su se organizatori pokazali kao odlični domaćini i da zbog toga zaslužuju poverenje čelnika i ekipa ABA lige.
Sve utakmice odigrane su u hali Turističko-rekreativnog kompleksa na Zlatiboru, koja je renovirana zahvaljujući opštini Čajetina koja je finansirala kompletnu obnovu, i tako doprinela da se na Zlatiboru održi jedno ovakvo značajno sportsko takmičenje.
Direktor Turističko-rekreativnog kompleksa na Zlatiboru Nikola Novaković, izjavio je da su on i svi njegovi saradnici izuzetno ponosni što su posle 24 odigrane utakmice položili ovaj prvi test.
Definitivno smo dokazali da je „balon“ sistem, što se ABA 2 lige tiče a verujem i ABA 1 lige, pravo rešenje. Iskreno se nadam da se u martu ponovo vidimo sa ovim ekipama na Zlatiboru – zaključio je Novaković.
U ime opštine Čajetina, pomoćnik predsednika Opštine Marija Jeremić zahvalila se na podršci u organizaciji turnira čelnicima ABA lige ali i svim zaposlenima u Turističko-rekreativnom kompleksu Zlatibor, Sportskom centru Čajetina, Turističkoj organizaciji Zlatibor, JP „Gold gondola“ Zlatibor i Zdravstvenom centru Užice.

Foto: Aba league

Video: zlatiborpress.rs/I. Janković

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vakcina „Fajzera“ i „Bionteka“ uskoro u Srbiji

Oglasna Tabla

Grad Užice izdvojio 51 milion dinara za sufinansiranje mera energetske efikasnosti

Oglasna Tabla

Novih 246 pozitivnih na COVID 19 u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Početkom naredne godine smanjivanje plata i otpuštanja u Srbiji

Oglasna Tabla

Kako da pomognete detetu koje pohađa onlajn nastavu da bude uspešnije

Oglasna Tabla

I gastarbajteri će plaćati porez na dohodak! Trbojević: Srpski rečeno obveznici su svi koji ovde imaju stan, porodicu ili firmu

Oglasna Tabla

Država tvrdi da postoje uslovi za rad škola na daljinu, nastavnici poručuju da su prepušteni sami sebi

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza – 2. decembar

Oglasna Tabla

„Sledeća dva vikenda biće zatvaranja“

Oglasna Tabla