11.2 C
Uzice
мај 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Uspešno izvedeno probno puštanje vode iz Vrutaka

U noćnim satima između četvrtka 31. januara i petka 01. februara  2019. godine, JKP “Vodovod“ je uz učešće projektantskog tima iz Instituta “Jaroslav Černi“ vrlo uspešno izvršilo prvo probno puštanje vode iz akumulacije Vrutci koja se, posle prolaska kroz sve tehnološke linije rekonstruisane, dograđene i znatno modernizovane fabrike vode “Petar Antonijević“ na Cerovića brdu, ispustila u kišnu kanalizaciju ne ulazeći u distributivni sistem tj. u vodovodnu mrežu. Odmah posle uzrokovanja vode vodosistem se vratio na izvorište Sušička vrela.

Nije došlo do prekida u snabdevanju vode ni u jednom delu vodovodnog sistema jer su u četvrtak 31. januara 2019. godine u poslepodnevnim i večernjim satima  svi rezervoari u gradu bili do maksimuma napunjeni vodom sa Sušičkih vrela i upravo ta voda koristila se za snabdevanje građana i privrede.
Dakle, sve vreme u vodovodnu mrežu isporučivala se zdrava pijaća voda u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće.
O narednim aktivnostima do konačnog puštanja vode iz akumulacije Vrutci koje se očekuje krajem februara 2019. godine blagovremeno ćemo obaveštavati javnost i sugrađane, koje molimo da svojim razumevanjem i strpljenjem doprinesu realizaciji ovog izuzetno važnog Projekta.

JKP “Vodovod“
Duško Ljujić, direktor 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Doprinos razvoju lokalne zajednice kroz osnivanje Fonda za mobilnost mladih (VIDEO)

Oglasna Tabla

Majski dani kulture u Arilju

Oglasna Tabla

Huawei bez Android licence: Šta to znači za korisnike?

Oglasna Tabla