OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Uspešna sezona za seoski turizam

Златибор је и овога лета једна од наших најпосећенијих туристичких дестинација. На овој планини борави око 15 хиљада гостију, попуњено је 80 одсто капацитета, а специфичност ове сезоне у доба короне, јесте да је смештај посебно атрактиван и зато тражен у сеоском туризму, пише РТС а преноси Блиц.

Златибор се, туристима препоручује својим природним особеностима, лепотом крајолика, разноврсним туристичким садржајем, и већ доказаним настојањима домаћина да гостима понуде оно најбоље. У време епидемије корона вируса, и хотелијери и угоститељи предузимају све мере здравствене заштите, како би се ризик од ширења болести свео на најмању могућу меру, а боравак у природи је благотворан и окрепљујући, тако да су задовољни и туристи и запослени у туризму.

Ове сезоне, по свему судећи, најатрактивнији је одмор у околним селима, у етно домаћинствима, апартманима и вилама. Ту, готово да нема слободних места.

„Од марта месеца, како је кренула ова пандемија, ја сам пун нон-стоп. И чак, не могу да одговорим свим гостима који желе да дођу, не можемо да их задовољимо, немамо толико капацитета да их примимо. Дошло је и наших пет минута, сеоски туризам цвета“,

каже Десимир Марјановић из Водица на Златибору. А за све који долазе, или пролазе ужичким крајем позив да буду стрпљиви. Наиме, у току је реконструкција деонице магистрале од Ужица до Сушице, ка Златибору, саобраћа се наизменично једном коловозном траком, па се у данима највећих гужви, формирају колоне оних који чекају пролаз, пише Јелена Божовић за РТС.

Од 15 километара у реконструкцији, хабајући слој коловоза је завршен на 11,5 километара. Интензивирани су радови у тунелима и на санацији два моста, планирани рок за завршетак радова је 30.октобар, а у ужичким „Путевима“, који изводе радове, верују да ће читав посао бити завршен раније.

Извори: РТС, Блиц

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Danas 92 nova slučaja virusa kovid-19 u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Danas je Međunarodni dan retkih bolesti

Oglasna Tabla

Biser koji su speleolozi istraživali još 1920. godine: Stopića pećina na Zlatiboru najposećeniji lokalitet

Oglasna Tabla

Punoletni građani se od 28. aprila prijavljuju za 60 evra pomoći

Oglasna Tabla

Leskovačka mućkalica: Zaštitni znak srpske kuhinje

Oglasna Tabla

„Već je kasno“, upozorenje Dejvida Atenboroa

Oglasna Tabla

Prvo neuroistraživanje u Srbiji: Kako društvene mreže utiču na naš mozak

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 28. februar

Oglasna Tabla

Dva prirodna leka za zdravija pluća: Olakšava disanje i iskašljavanje šlajma!

Oglasna Tabla