Огласна табла
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Uspešna Romkinja iz Požege

Milena Radosavljević, mlada požeška Romkinja završila je srednju školu u rodnoj Požegi, a sada je student druge godine Visoke škole strukovnih studija u Požegi, smer menadžment. Ova mlada, obrazovana i harizmatična devojka svojim primerom razvija stereotipe i hrabri mlade Romkinje da krenu njenim stopama i same sebi krče put ka obrazovanju i životnim prilikama.

Učenje joj nikada nije bio problem, počinje svoju priču Milena Radosavljević.

“Trudila sam se da budem kao i druga deca, išla sam i na vannastavne aktivnosti, predstavljala svoj razred u Učeničkom parlamentu, sa ekološkom sekcijom učestvovala u akciji „sat za našu planetu“, i sve to me podstako da se urpkos predrasudama, uhvatim u koštac sa svim nedaćama na putu ka sticanju fakultetske diplome”.

Borbena, radoznala i energična. Milena na prvi pogled deluje nežno i krhko, ali je osoba koja svoje misli pretvara u akciju i teži ka ostvarenju svojih ciljeva.

“Moja porodica je moja snaga. Otac Dejan i majka Jelena se bave trgovinom, prodaju na vašarima, a imam i dve mlađe sestre. Roditelji su mi uvek govorili da treba da se trudim kroz životu kako bi bila što bolja. Zahvaljujući njima na vreme sam shvatila koliko je obrazovanje važno, i zbog toga od sebe uvek tražim i bolje i više”.

Milena Radosavljević tečno govori engleski, i nešto slabije španski. Fakultet joj je na prvom mestu, ali ima u planu da otvori svoj kozmetički salon. Završila je obuku za šminku i nokte i sada vežba.

Marija Vujičić predsednica Romski centar Požega kaže za Milenu da je predivna devojka.

“Sve što je zacrtala do sada, ona je i uradila. Na dobrom je putu da postane zaista uspešna mlada obrazovana i poslovna žena. Ona je odličan primer kako Romkinje treba da se izbore u svom okruženju”.

Milena Radosavljević na kraju razgovora ističe da je veliku pomoć i podršku, pored svoje porodice i prijatelja, imala i u Romskom centru Požega. Kako kaže, uvek su tu da daju dobar savet i upute šta i kako treba da se radi.

Izvor: mediaportal.rs / Foto: Infopress

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ујутро магла и мраз, током дана хладно и облачно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тежак удес на магистралном путу Чачак – Ужице!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико ћемо сада плаћати млеко, шећер, брашно: Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог апостола Филипа (Божићне покладе)

ОГЛАСНА ТАБЛА

НЕСТАО БРАТИСЛАВ МИНИЋ: Родитељи очајни, последњи пут се јавио из Ужица, а ОВО је много чудно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уручени уговори пољопривредим произвођачима из Златиборског округа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 27. новембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Поскупљење путарине на аутопуту „Милош Велики”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Љубавна прича Десанке Максимовић као да је из најлепше бајке: “Удала сам се за онога кога је моје срце тражило, иако је сиромашан”

ОГЛАСНА ТАБЛА