OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Uslužni objekti moraju imati odgovorno lice za mere protiv korone, ali ne svi

Beograd — Krizni štab je na današnjoj sednici odlučivao o pooštravanju mera zbog jačanja epidemije koronavirusa.

Dr Darija Kisić-Tepavčević navela je da će radno vreme ugostiteljskih objekata ostati do 23 časa, ali da će svi objekti morati da imaju odgovorno lice koje će biti zaduženo za striktno sprovođenje preventivnih mera protiv korone.

„Pokazalo se kao značajna preventivna mera u svim zemljama, da se u svakom uslužnom objektu odredi lice zaduženo za kontrolu sprovođenja zaštitnih mera“, kazala je dr Darija Kisić-Tepavčević.

Prema njenim rečima, i osobama koje su savesne u sprovođenju mera u toku radnog vrmena popusti pažnja pa je dobro da postoji neko ko će ih podsećati na mere.

„To se ne odnosi na kioske, naravno, gde je jedna osoba u pitanju, već na objekte gde ima više od dve osobe u istom trenutku“, pojasnila je Kisić-Tepavčević.

„Ove mere nisu ni skupe ni teške, i jedino možemo da uspemo ako se svi ponašamo odgovorno“, rekla je nakon sednice Darija Kisić-Tepavčević.

U Palati Srbija danas je održana sednica Kriznog štaba za borbu protiv epidemije koronavirusa, na kojoj je razmatra epidemiološka situacija u zemlji.

Donete su strože mere, maske su obavezne i na otvorenom, a zabranjuju se slavlja.

Kako je saopštio Beoinfo, zamenik gradonačelnika Goran Vesić je naveo da je zdravlje građana najvažnije, ali da se, s druge strane, ne može dopustiti da privreda stane, pošto u ugostiteljstvu radi 40.000 ljudi i važno je da se poštuju sve mere, jer se tako čuvaju radna mesta za zaposlene. Podsetio je da su u Londonu zatvoreni svi restorani, u Briselu na dve nedelje svi kafići i barovi, a takođe i u Rimu i Parizu.

Za rad ugostiteljskjih objekata su propisane striktne mere – obavezno je da se uđe sa maskom, koju je moguće skinuti kada se sedi za stolom, ali ukoliko se ide u toalet ili se napušta restoran, maska ponovo treba da se nosi.

Na rad ugostiteljskih objekata, kako u zatvorenom prostoru, tako i u baštama, primenjuju se sve odluke o zaštiti zdravlja koje je doneo Krizni štab a tiču se dezinfekcije, nošenja maski i držanja socijalne distance.

Izvor: b92.net

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sedmični izveštaj Zavoda za javno zdravlje Užice

Oglasna Tabla

Blagi porast hospitalizovanih u Zlatiborskom okrugu: U bolnici u Užicu pet pacijenata, u Krčagovu 57

Oglasna Tabla

Nema inficiranih učenika u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Više od 30.000 tužbi građana protiv banaka

Oglasna Tabla

Nagrada Press vitez novinaru Slobodanu Simiću iz Užica

Oglasna Tabla

Podeljeno 400 sadnica javora i jasena (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak – 27. oktobar

Oglasna Tabla

Данас је Света Петка, светитељка-заштитница жена

Oglasna Tabla

Povratak starog giganta – „Budimka“ punim kapacitetom

Oglasna Tabla