OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Uskoro selekcija otpada na celoj teritoriji opštine Čajetina

Čajetina – Osnovna delatnost Komunalno javnog preduzeća „Zlatibor” je upravljanje komunalnim otpadom, održavanje čistoće na javnim površinama, održavanje javnih zelenih površina, upravljanje parkingom, upravljanje grobljem, pijacom kao i održavanje ulica i puteva na čitavoj teritoriji opštine Čajetina. Nedostatak radne snage ovo preduzeće uspeva da nadomesti mehanizacijom, kaže za GZS Srđan Pantović, direktor KJP Zlatibor.

„Naše preduzeće od početka zabrane zapošljavanja u javnom sektoru, poslednjih pet godina praktično je smanjilo broj zaposlenih za 23 radnika, u oblasti održavanja čistoćena javnim površinama. Oseća se nedostatak radne snage pa stoga pokušavamo da sve te poslove koje su obavljali ti radnici prebacimo na mašinsko čišćenje i na dobrom smo putu da se taj nedostatak ne primećuje”, kaže Pantović.

Komunalno javno preduzeće Zlatibor u poslednjih četiri godine značajno je obnovilo vozni park, a prema rečima direktora, za ove namene uloženo je preko sto miliona dinara.

„Jedna čistilica koja je uvedena pre dve godine sada zamenjuje desetak radnika koji su te poslove obavljali tako da građani i turisti među prvima mogu da uoče koliko su mašine doprinele čistoći. Svakako je značajna i saradnja sa JKP `Duboko` koja uspešno traje više godina”, dodaje Pantović.

Čajetina je jedna od retkih opština koja je celokupnu svoju teritoriju pokrila kontejnerima i ima organizovano sakupljanje otpada. Pored toga, ubrzano se radi na projektu koji omogućava selekciju otpada.

„Nedostatak infrastrukture prvobitno je usporio projekat, tako da se na njemu sada ubrzano radi. Kada je reč o reciklaži, u izgradi smo transfer stanice koja će omogućiti da primarna selekcija otpada u Čajetini zaživi”, rekao je Pantović za GZS.

On je dodao da će se o povećanju cena komunalnih usluga oprezno razmatrati jer kako je naveo, građanima je nizak standard.

Ovo javno preduzeće spremno je dočekalo zimu, sa 20 odsto više rizle nego prethodne godine, ali i novom mehanizacijom.

„Zlatibor se širi i mi se trudimo da te deonice budu 24 časa prohodne i siguran sam da će na vreme sve ulice i putevi biti posuti rizlom, ali prvenstveno očistiti od snega. Sva mehanizacija je obnovljena polovinom ovog meseca, očekujemo nabavku još jednog kamiona koji je specijalizovan za čišćenje snega a polovinom januara dobićemo još jednu kombinovanu mašinu tako da što se tiče mehanizacije smo zaokružiti vozni park koji će bez problema obavljati sve poslove”, rekao je Pantović.

Budžetom opštine Čajetina, planirano je realizovanje više ozbiljnih projekata, među kojima je i nov prostor ovog preduzeća.

„U budžetu opštine planirano je 30 miliona za otpočinjanje realizacije projekta za izgradnju poslovnih prostorija KJP `Zlatibor` gde planiramo da postojeće prostorije, garaže, parking premestimo na novu lokaciju tako da na jednom mestu objedinimo celo preduzeće i nadam se da će nam to olakšati funkcionisanje i da taj projekt završimo do kraja 2019. godine. Kada je reč o groblju u Čajetini, ono je prošireno ove godine sa 66 ari koje je investirala opština Čajetina, a Planom generalne regulacije predviđena je nova lokacija na Zlatiboru tako da će se sa tim projektom najverovatnije krenuti u toku naredne godine“, naveo je Pantović.

Izvor-foto:Glas Zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ovo je Bojan koji se survao u Zlatarsko jezero: Užice tuguje za mladim medicinarom, ribar otkrio stravičan detalj

Oglasna Tabla

Pirotske brdarice: Starinske zaboravljene “tatlije” izvanrednog ukusa

Oglasna Tabla

Danas toplo i spravno, uveče pljuskovi sa grmljavinom

Oglasna Tabla

Posne kikiriki bombice

Oglasna Tabla

10 novih slučajeva COVID-19 u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Automobil sleteo s puta u Zlatarsko jezero, poginuo zdravstveni radnik

Oglasna Tabla

Novinar i voditelj Nemanja Kovačević ovogodišnji je dobitnik nagrade „Zlatna značka“ – Kulturno prosvetne zajednice Srbije

Oglasna Tabla

Grčka zatvara granice za državljane Srbije

Oglasna Tabla

Na Kokinom Brodu auto sleteo u jezero, spasilačke ekipe tragaju za osobama

Oglasna Tabla