13.3 C
Uzice
октобар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Uskoro rekonstrukcija osnovne škole u Čajetini

Kancelarije za javna ulaganja Opštini Čajetina odobrila je novčana sredstva u iznosu od 50 miliona dinara, koja će po spremljenom projektu biti utrošena za adaptaciju zgrade osnovne škole „Dimitrije Tucović“ u Čajetini. Tender će biti raspisan ovih dana pa je izvesno da će radovi početi odmah po završetku školske godine.

Matična škola u Čajetini je prilično star objekat koji zahteva potpunu rekonstrukciju, pa je iz tog razloga Opština Čajetina konkurisala kod Kancelarije za javna ulaganja. Novčana sredstva su odobrena, projekat je urađen, pa će se sa radovima krenuti u skorije vreme.

„Trenutno se radi na raspisivanju tendera. Ja se nadam da ćemo u radove krenuti po završetku školske godine. Projektom je predviđeno da se radi sanacija krova, da se uradi izolacija i zameni stolarija. Predviđeni su unutrašnji radovi: sanacija podova, gletovanje zdova, krečenje, zamena instalacija, razvođenje hidrantske mreža, sve po najnovijim važećim propisima“, ističe direktorka Škole Milka Vasiljević.

U planu je sanacija školske kuhinje, montažnog objekta koji je takođe u lošem stanju. Sredstva za realizaciju ovog projekta koji je u fazi izrade, a čija realizacija se planirana za narednu godinu, izdvojiće Opština Čajetina.

„Sanacija kuhinje je predviđena za sledeću školsku godinu. U prizemlju ovog objekta biće uređen prostor za Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“, dok će na spratu biti urađena savremena kuhinja koja će ispunjavati propise Hasap sistema“, dodaje Vasiljevićka.

OŠ „Dimitrije Tucović“ ima dva izdvojena odeljenja, u Jablanici i na Zlatiboru. Ovi školski objekti su u solidnom stanju. Grući problem, po rečima direktorke Škole, predstavlja fiskulturna sala na Zlatiboru u koju je mnogo uloženo a još uvek nije puštena u funkciju. Nada se da će ovaj objekat uskoro u potpunosti biti završen.

Izvor:zlatiborpress.rs/Dragana Rosić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nikola Đuričko: Nova generacija ne zna ko je Ivo Andrić, ali zna ko je Mimi Oro

Oglasna Tabla

Sloboda sa gimnazijalcima u revijalnom meču

Oglasna Tabla

Od 1.730 škola Osnovna škola “Stari grad” iz Užica pobedila u akciju “2000 lopti za buduće asove”

Oglasna Tabla

Jesenje promocije Zlatibora

Oglasna Tabla

Najjači prirodni lek: Popravlja pamćenje, topi masnoće, poboljšava vid i sluh

Oglasna Tabla

Krenuo iz Užica za Beograd, javio se sa stanice, a kada su ga sledeći put pozvali na mobilni pretrnuli su od straha!

Oglasna Tabla

Bibliotekarke OŠ „Dušan Jerković“ predstavljaju Srbiju na Svetskom kongresu školskih bibliotekara

Oglasna Tabla

Kineskim turistima zapadna Srbija idealna za odmor

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Mačak u čizmama“

Oglasna Tabla