14.9 C
Uzice
септембар 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Uskoro prvi kružni tok na Zlatiborskoj magistrali (VIDEO)

Najvažnija ovogodišnja investicija u gradu na Đetinji u završnoj fazi. Privodi se kraju najvažnija ovogodišnja investicija u gradu na Đetinji, pa će završetak kružnog toka na Zlatiborskoj magistrali označiti i normalizovanje saobraćaja. Po okončanju asfaltiranja, sledi postavljanje saobraćajne signalizacije, a građevincima predstoji još posla na najprometnijem magistralnom putu na ulazu u grad.

– Očekuje nas uređenje glavnog i još četiri manja „ostrva“ duž kružnog toka, te njihovo ozelenjavanje, a zatim i uređenje dva javna parkinga kod PIO i Vatrogasnog doma – objašnjava direktor JP „Užice razvoj“ Nikola Maksimović. – Već je postavljena kišna kanalizacija, povezani su elektrovodovi i izgrađeni trotoari, a vertikalnu signalizaciju će činiti čak 60 znakova.

Iako su velike gužve u špicu, tokom radova, zadavali su veliku glavobolju Užičanima. Međutim, veruje se da je vredelo čekati da „Putevi Užice“ završe posao za koji je JP „Putevi Srbije“ obezbedilo 33 miliona dinara, bez poreza.

Inače, pri kraju je i spuštanje nivoa podvožnjaka u Sevojnu, ispod pruge Beograd – Bar, jer je ovaj izlaz sa magistrale u sela Potočanje, Krvavci, Zlakusa i Potpeć decenijama bio neprohodan za autobuse, pa su najznačajniji turistički kapaciteti grada – poput Potpećke pećine, Terzića avlije i Zlakuse, poznate po jedinstvenoj grnčariji – dugo bili nedostupni za posetioce.

– Ovi radovi koje izvodi JP „Niskogradnja“ koštaće oko tri miliona dinara, a investitori su „Užice razvoj“ i „Argopromet“ – kaže Maksimović.

PRIVREMENO

MANjI privremeni kružni tok kod javne garaže na ulazu u grad ostaće u upotrebi do proleća iduće godine, a o tome kako će ova raskrsnica izgledati odlučiće JP „Putevi Srbije“.

Izvor: www.novosti.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Da li ste spremni da se pozdravite sa letom? Danas počinje jesen

Oglasna Tabla

Vruća jabukovača: Preukusno piće koje pomaže u mršavljenju!

Oglasna Tabla

Prognoza vremena za narednih sedam dana

Oglasna Tabla

Radionica pustovanja vune za slepe i slabovide u Užicu uz podršku Ambasade Francuske

Oglasna Tabla

Salata sa pečenim paprikama (video)

Oglasna Tabla

Vreme kestenja, opalog lišća i ajvara: Jesen nam i zvanično stiže sutra

Oglasna Tabla

Marijana (12) napisala sastav koji cela zemlja čita ne trepćući! Navešće vas dobro da razmislite o svom životu

Oglasna Tabla

Održan četvrti “Užički biciklistički karavan” (VIDEO)

Oglasna Tabla

MATIS proizvodi najkvalitetnije kuhinje u Srbiji, kompanija među 100 najvećih u zemlji !

Oglasna Tabla