2.3 C
Uzice
децембар 9, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Uskoro prvi kružni tok na Zlatiborskoj magistrali (VIDEO)

Najvažnija ovogodišnja investicija u gradu na Đetinji u završnoj fazi. Privodi se kraju najvažnija ovogodišnja investicija u gradu na Đetinji, pa će završetak kružnog toka na Zlatiborskoj magistrali označiti i normalizovanje saobraćaja. Po okončanju asfaltiranja, sledi postavljanje saobraćajne signalizacije, a građevincima predstoji još posla na najprometnijem magistralnom putu na ulazu u grad.

– Očekuje nas uređenje glavnog i još četiri manja „ostrva“ duž kružnog toka, te njihovo ozelenjavanje, a zatim i uređenje dva javna parkinga kod PIO i Vatrogasnog doma – objašnjava direktor JP „Užice razvoj“ Nikola Maksimović. – Već je postavljena kišna kanalizacija, povezani su elektrovodovi i izgrađeni trotoari, a vertikalnu signalizaciju će činiti čak 60 znakova.

Iako su velike gužve u špicu, tokom radova, zadavali su veliku glavobolju Užičanima. Međutim, veruje se da je vredelo čekati da „Putevi Užice“ završe posao za koji je JP „Putevi Srbije“ obezbedilo 33 miliona dinara, bez poreza.

Inače, pri kraju je i spuštanje nivoa podvožnjaka u Sevojnu, ispod pruge Beograd – Bar, jer je ovaj izlaz sa magistrale u sela Potočanje, Krvavci, Zlakusa i Potpeć decenijama bio neprohodan za autobuse, pa su najznačajniji turistički kapaciteti grada – poput Potpećke pećine, Terzića avlije i Zlakuse, poznate po jedinstvenoj grnčariji – dugo bili nedostupni za posetioce.

– Ovi radovi koje izvodi JP „Niskogradnja“ koštaće oko tri miliona dinara, a investitori su „Užice razvoj“ i „Argopromet“ – kaže Maksimović.

PRIVREMENO

MANjI privremeni kružni tok kod javne garaže na ulazu u grad ostaće u upotrebi do proleća iduće godine, a o tome kako će ova raskrsnica izgledati odlučiće JP „Putevi Srbije“.

Izvor: www.novosti.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Od danas pojačana kontrola vožnje u alkoholisanom stanju: 42.000 pijanih isključeno iz saobraćaja

Oglasna Tabla

Pre podne maglovito, tokom dana sunčano, do 15 stepeni

Oglasna Tabla

Posni specijalitet iz Vranja: Lučen gra na starinski način

Oglasna Tabla

Pomoć Medicinske škole Užice štićenicima manastira Sveta Petka kod Paraćina

Oglasna Tabla

Košarkaši Slobode ubedljivi protiv Pazara

Oglasna Tabla

Zašto Fića drži cenu, a Yugo ne

Oglasna Tabla

Batut: Svaki treći srednjoškolac se kocka

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 8. decembar

Oglasna Tabla

4 najlepše posne čoko – torte za potpuni praznični ugođaj! Odlične su za slave, a jednostavne za spremanje!

Oglasna Tabla