Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ускоро нови круг програма “Моја прва плата”

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић најавила је данас да ће ускоро почети нови круг програма “Моја прва плата”, за подстицање запошаљвања младих.

“Министарство је претходних година спровело читав низ активности како би се побољшао положај младих на тржишту рада, а у току су завршне припреме за спровођење трећег круга програма ”Моја прва плата”, који је дао изузетне резултате у запошљавању младих”, рекла је за Тањуг Кисић, поводом Међународног дана младих.

Она је навела да су све до сада спроведене мере дале резултате, јер је значајно смањен број младих у структури незапослених.

Кисић је указала да је програм “Моја прва плата” дао значајан допринос у смањењу незапослености у популацији младих.

“У току прва два циклуса, око 18.000 младих је било обухваћено овим програмом и они су на прави начин искористили своју прву шансу на тржишту рада”, рекла је министарка.

Она је прецизирала да је у току првог круга – 42,2 одсто младих засновало радни однос након завршетка програма, а након другог се оцекује да ће тај број бити и већи од 50 одсто.

Подстакнуто овако добрим резултатима, Министарство је на време започело припрему трећег циклуса програма “Моја прва плата”, рекла је Кисић и додала да очекује да ће заинтересованост младих и послодаваца бити бар иста као што је била претходних година.

Министарка је подсетила да је један од основних циљева Стратегије запошљавања побољшање положаја младих на тржишту рада и да су у том циљу спроведене различите мере активне политике запошљавања.

У првој половини ове године око 22.000 младих било је обухваћено мерама активне политике запошљавања, додала је Кисић, која је младима честитала Међународни дан младих.

“Младима честитам Међународни дан младих. Младост је сама по себи лепа и полетна и сви млади треба да се осећају као да је сваки дан њихов. На данашњи дан треба да се подсетимо колика је снага и моћ младости”, поручила је Кисић.

Инфолид

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Заштитне ограде за пешаке, још један од корака ка унапређењу степена безбедности у саобраћају

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Голд гондола“ у измењеном режиму рада

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас су Света Вера, Нада и Љубав

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ухапшени због утаје пореза од препродаје половних возила

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пресуда за покушај убиства Ударио синовца секиром у главу, па добио обавезну меру лечења!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада одмрзла цену млека од 129 динара – У министарству потврдили за „Блиц Бизнис: Више нема ограничења

ОГЛАСНА ТАБЛА

Отворен први Едукативни центар за управљање комуналним отпадом у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас пријатно време, биће скоро +30 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Општина Чајетина обезбедила бесплатне очне прегледе за своје становнике

ОГЛАСНА ТАБЛА