ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ускоро нови круг програма “Моја прва плата”

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић најавила је данас да ће ускоро почети нови круг програма “Моја прва плата”, за подстицање запошаљвања младих.

“Министарство је претходних година спровело читав низ активности како би се побољшао положај младих на тржишту рада, а у току су завршне припреме за спровођење трећег круга програма ”Моја прва плата”, који је дао изузетне резултате у запошљавању младих”, рекла је за Тањуг Кисић, поводом Међународног дана младих.

Она је навела да су све до сада спроведене мере дале резултате, јер је значајно смањен број младих у структури незапослених.

Кисић је указала да је програм “Моја прва плата” дао значајан допринос у смањењу незапослености у популацији младих.

“У току прва два циклуса, око 18.000 младих је било обухваћено овим програмом и они су на прави начин искористили своју прву шансу на тржишту рада”, рекла је министарка.

Она је прецизирала да је у току првог круга – 42,2 одсто младих засновало радни однос након завршетка програма, а након другог се оцекује да ће тај број бити и већи од 50 одсто.

Подстакнуто овако добрим резултатима, Министарство је на време започело припрему трећег циклуса програма “Моја прва плата”, рекла је Кисић и додала да очекује да ће заинтересованост младих и послодаваца бити бар иста као што је била претходних година.

Министарка је подсетила да је један од основних циљева Стратегије запошљавања побољшање положаја младих на тржишту рада и да су у том циљу спроведене различите мере активне политике запошљавања.

У првој половини ове године око 22.000 младих било је обухваћено мерама активне политике запошљавања, додала је Кисић, која је младима честитала Међународни дан младих.

“Младима честитам Међународни дан младих. Младост је сама по себи лепа и полетна и сви млади треба да се осећају као да је сваки дан њихов. На данашњи дан треба да се подсетимо колика је снага и моћ младости”, поручила је Кисић.

Инфолид

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ухапшен младић из Косјерића који је претукао девојку из Русије: „Молила сам га на три језика да ме не удара“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Од 14. септембра ове године, на СМА је тестирано више од 13.000 беба ВИДЕО

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обећана помоћ стигла на адресу шесточлане породице Бажалац (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

На аукцији продате осмогодишње државне обвезнице у износу од 23,24 милијарде динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Зашто је теби теже него твојој чукунбаби?

ОГЛАСНА ТАБЛА

АИК Банка добитник два међународна признања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Зашто родитељи не знају шта значи кринџ, а деца не умеју да поставе софру

ОГЛАСНА ТАБЛА

Реконструкција водоводне мреже у Пожеги – замењено 20 километара азбестно-бетонских цеви

ОГЛАСНА ТАБЛА

Народна банка Србије задржала каматне стопе на истом нивоу

ОГЛАСНА ТАБЛА