9.9 C
Uzice
новембар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

USKORO NOVI IZGLED PLATOA ISPRED GRADSKE KUĆE U UŽICU

Plato ispred  Gradske kuće u Užicu biće rekonstruisan u naredna tri meseca , a radovi čiji je izvođač GP Stabil Pro počeli su u utorak 20. juna. Deo sredstava za rekonstrukciju obezbeđen putem prošlogodišnjeg konkursa Gradovi u fokusu, Ministarstva kulture i informisanja, suma od 10,38 miliona dinara,  a ostatak je obezbeđen iz budžeta Grada, te je ukupna vrednost radova 23  809 824  dinara.

Kako je najavio načelnik Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj, Miloje Marić, arhitektonsko rešenje novog platoa podrazumeva neke promene u prilazu zgradi opštine, odnosno stepeništu, a „ novi plato sadržaće i više zelene površine“, ali se suštinski „izgled samog platoa neće bitnije menjati“.

Ukupna površina koja je planirana za rekonstruisanje je 1 500 kvadratnih metara, a obuhvata prostor od Malog parke , ispred Gradske kuće, pločnik do Gradske apoteke, odnosno početka ulice Petra Ćelović.

Grad Užice je, nakon zaključenja ugovora, 23. maja „odradio „ svoj deo posla koji se tiče ugovora sa republičkim i gradskim javnim preduzećima, budući da ispod samog platoa prolazi veliki broj vodova“.

Plato će biti izgrađen od jablaničkog, i nešto svetlijeg, italijanskog granita, kako je rekao Marić „na osnovu predloga arhitekata i profesora Lojanice iz Beograda“. Takođe, Marić je rekao da je „granit tri puta skuplji od ostalih, mogućih površina“ ali i da je „daleko kvalitetniji“.

Što se tiče izvođača radova, GP Stabil Pro je , za ovaj poduhvat, po Marićevim rečima napravio konzoricijum , te su među podizvođačima radova dve firme iz Užica: Dis Komerc koja je zadužena za nabavku granita i Elektromont za deo koji se odnosi na radove iz oblasti elektro radova, ali i jedna firma  iz Čačka.

Izvor: pasaz.rs/M.N.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Od danas hladnije, uz padavine

Oglasna Tabla

Terzić: Prioritet budžeta za poljoprivredu je nabavka protivgradnih raketa

Oglasna Tabla

Hoće li marketi u Srbiji ukinuti rad nedeljom

Oglasna Tabla

Potrebno izgraditi 359 sistema za prečišćavanje voda

Oglasna Tabla

Koncert: Samostalni referenti

Oglasna Tabla

Akcija SZS „Uzbuni se“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Slana torta od pečenih paprika: Najbolje predjelo svih vremena i prava kalorična bomba

Oglasna Tabla

Kamere na autoputu neće meriti brzinu

Oglasna Tabla

U planu redizajn male mature, testiranje na dve godine

Oglasna Tabla