OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Uskoro nove donacije bratskog grada Harbina

Predstavnici Jihai grupe boravili su danas u Užicu gde su posetili vrtić Jihai Mama Vong na Pori i tom prilikom razgovarali sa rukovodstvom Grada o nastavku dalje saradnje.

Članica Gradskog veća zadužena za društvene delatnosti Marija Trmčić Bogojević navela je da je Užice danas domaćin kineskim prijateljima koji su u prethodnom periodu dosta pomogli grad i Predškolsku ustanovu Užice.

„Naši prijatelji iz Jihai grupe su i danas obradovali mališane lepim poklonima, koje su doneli uz srdačne pozdrave od Linde Vong koja je bila sprečena da dođe zbog prekida avio saobraćaja izazvanim pandemijom koronavirusa. Predstavnici Jihai grupe su najavili dalju saradnju, imajući u planu pomoć gradu, Predškolskoj ustanovi, ali i saradnju po pitanju privrede i turizma.“

Direktor Jihai grupe u Srbiji Baojuan Sun preneo je pozdrave Linde Vong mališanima i čestitao Međunarodni dan deteta.

„Kineski narod mnogo voli da dođe i obiđe Srbiju. Do sada smo imali dobru saradnju i Jihai grupa ima u planu da dovede investitore u Užice.“

Podsećamo da se Užice posredstvom Linde Vong pobratimilo sa kineskim Harbinom pre dve godine. Tom prilikom je ozvaničen Park prijateljstva, simbol bliskosti naša dva naroda i naša dva grada.

Kasnije je u parku na Pori sredstvima kineskih prijatelja rekonstruisan sportski kompleks koji sada ima teren za fudbal sa veštačkom travom i teren za košarku sa novom savremenom podlogom.

Takođe, užički bratski grad Harbin donirao je Užicu 20 sprava za vežbanje na otvorenom, koje su postavljene u Parku prijateljstva na Pori, na Zelenoj stazi, Senjaku i pored dečijeg igrališta u krugu bivše kasarne u Krčagovu.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vučić: Vakcinisaćemo dva miliona ljudi

Oglasna Tabla

Policijski čas u Beogradu od petka do ponedeljka

Oglasna Tabla

Čajetina odoleva infekciji Covid 19

Oglasna Tabla

Uvedena vanredna situacija u Varoši – neće biti Zlatarfesta!

Oglasna Tabla

Slavna srpska virusološkinja dr Ana Gligić ima optimističnu prognozu: Sledi naglo opadanje koronavirusa!

Oglasna Tabla

Na području Zlatiborskog okruga potvrđena 94 nova slučaja „covid 19“ virusa

Oglasna Tabla

Goran Stevanović: „Ovo su tri simptoma zbog kojih morate odmah da se javite u KOVID AMBULANTU, počne lako, ali se onda pogorša“

Oglasna Tabla

„Klinička slika dece ozbiljnija nego u prvom naletu virusa“

Oglasna Tabla

Nove mere: Obavezne maske, prekinut rad PU, ograničeno radno vreme ugostiteljskih objekata

Oglasna Tabla