ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Uskoro možete po novu uplatu od akcija, a za podizanje novca u banci potrebne su vam tri stvari

Vrlo brzo građanima će biti uplaćena i dividenda od Telekoma – ukupno 68 dinara za 31 akciju. Ovaj novac moguće je podići na šalteru u Pošti, uz jednostavnu proceduru i tri uslova.

Novac od dividende, bilo koje kompanije čije besplatne akcije poseduju, građani mogu da podignu na šalteru uz obavezno pokazivanje lične karte. Potrebno je lično prisustvo, lična karta i rečenica da hoćete da podignete novac po osnovu dividende. Ukoliko do sada niste podizali novac po ovom osnovu, šalterskom radniku možete reći da želite novac od dividende za sve kompanije koje su je isplaćivale. U tom slučaju sada na računu imate oko 4.600 dinara.

Dividende su isplaćivale kompanije NIS, Aerodrom „Nikola Tesla“ i Telekom. Prethodno su građani dobili i po 1.700 dinara po osnovu akcija iz privatizacionog registra.

S druge strane, novac od akcija moguće je dobiti samo ukoliko deonice prodate, a to je moguće takođe u Pošti davanjem naloga za prodaju. Novac pritom ne dobijate odmah, već kada vaše akcije budu prodate, a tome informaciju takođe možete dobiti u Pošti.

Važno je znati da u slučaju da prodate deonice, gubite pravo i na dividendu i na akcije.

Podela besplatnih akcija počela je početkom 2010. godine i tada ih je upisalo oko 4,8 miliona građana. Oni su prvo dobili po pet akcija NIS, zatim po jednu akciju Aerodroma „Nikola Tesla“, i na kraju po 31 akciju Telekoma.

Mnogi građani nisu stekli pravo na besplatne akcije jer su već bili vlasnici akcija preduzeća u kojima su radili, a kojih kasnije nisu želeli i da se odreknu.

Izvor: blic.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама

Данас се обележава Дан борбе против гојазности

Меморијално поетско вече

Успешан викенд за каратисте КК „Ужице“

У среду без воде потрошачи који се снабдевају са Живковића врела

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу

Стижу нова правила о возачким дозволама