14.2 C
Uzice
новембар 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

USKORO DEGUSTACIONI CENTAR I KONAČIŠTE KOD GERA U ŠLJIVOVICI

Milomir Milojević – čuveni Gero iz Šljivovice široj javnosti poznat je po proizvodnji svih vrsta rakija. Nagrađivan nebrojano puta na šljivovačkoj rakijadi, ove godine i sa užičkog Žestivala poneo je srebrnu medalju. Dokazan u svom poslu, ovaj preduzimljiv šljivovac rešio je da proširi i asortiman domaćih proizvoda i delatnost.

Kada se pomene zlatiborska Šljivovica, misli se i na selo, ali i na dobru rakiju. A gde je dobra „šljiva“, tu je i Gero. Višegodišnji pobednik šljivovačke rakijade, ove godine je i na užičkom Žestivalu poneo nagradu za najbolju krušku rakiju. Njegovo domaćinstvo otvoreno je za sve putnike namernike – često se prave sedeljke uz muziku i dobru rakiju. Sa suprugom drži prehrambenu prodavnicu, a za najudaljenije zaseoke dostavlja robu. U poslednje vreme rodila se ideja da sagradi degustacioni centar sa konačištem.

„Ideja je krenula od ranije, jer baveći se rakijadom proširio sam vidike. Još nije sve završeno, jer novčani tokovi to ne dozvoljavaju. Radovi su stigli malte ne do kraja, biće uskoro gotovi, a sve ovo ide u nekom drugačijem stilu u odnosu na ostale“, kaže Gero.

Pored rakije, posetioci će imati priliku da degustiraju i domaće džemove, slatka od raznih vrsta voća i voćne sokove. Ambijent će biti prilagođen prilici i nameni – drveni stolovi i unikatne stolice u obliku burića. Na spratu objekta biće sobe sa smeštaj gostiju. Do sada je objekat poditnut, prozori su napravljeni, postoji priključak za struju, vodovod i kanalizaciju i ostalo je malo radova. A potrebno je i još para, tako da se dogodine očekuje kompletan završetak. Od zlatiborskog Eko agrara na ovogodišnjem konkursu dobio je 70.000 dinara.

Ja i supruga ćemo ostati da živimo ovde do kraja, dete se školuje, da li će se vratiti, sada ne znam, ali i on daje razne sugestije. Šljive imam, proizvodim čistu rakiju. Svi me sa rakijade znaju i dolaze kući da kupe šta im treba. Ne treba mi ni neka velika reklama, bitno mi je da to „ide od usta do usta“. Jer, bolje je kad nestane rakije da kažem da je nemam, nego raditi neke druge stvari. Ja se tog pravila držim. A moja rakija zaista ne može da ogodini“, kaže Gero.

Gero kaže da ne želi da širi smeštajne kapacitete, jer ne želi da pravi gužvu – želja mu je da to bude dobro društvo i još bolja zabava. A po malo će moći i da se zaradi.

„Od proizvodnje i prodaje može da se zaradi. A mi držimo i pilad i kokoši i svinje, i to je dovoljno za naše potrebe. A ko god nas odsedne, moći će i da jede. Ja cene neću određivati. Ako si zadovoljan plati – ako si bio 7 dana plati za 5, dva dana su ti džabe, i to je to“, ističe Milomir Milojević Gero iz Šljivovice.

Ne treba mu dodatna reklama, jer kako kaže, najbolja je ipak ona reklama kada te neko „uživo“ preporuči. A prava atrakcija biće kada završi svoj projekat – bure na dva točka, puno raznih rakija.

Izvor:Nada Dželebdžić, zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zaboravite lift: Evo zašto je dobro penjati se uz stepenice svaki dan

Oglasna Tabla

16. novembar obeležava se kao Međunarodni dan tolerancije

Oglasna Tabla

Tajna pametne dece je u rečima koje čuju od svojih roditelja

Oglasna Tabla

На данашњи дан почела је Колубарска битка

Oglasna Tabla

Dva proverena recepta za savršen kiseli kupus

Oglasna Tabla

Ratni tenk „hočkis” iz Drugog svetskog rata pomeren zbog uređivanja platoa

Oglasna Tabla

Srbija prodaje 22 vojna kompleksa: Ponuđene kasarne, skladišta i jedna komanda

Oglasna Tabla

Poslednja utakmica u Užicu – Sloboda danas želi da kruniše jesen!

Oglasna Tabla

10 tipova ljudi na srpskim slavama

Oglasna Tabla