Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Uskoro bez liste čekanja za upis dece u vrtić u Sevojnu

Sevojno – Počeli su radovi na dogradnji vrtića „Maslačak“ u Sevojnu čijim završetkom će kapacitet ovog objekta biti povećan upravo onoliko koliko su sadašnje potrebe Sevojna i okolnih sela, saopšteno je na zvaničnom sajtu grada Užica.

Trenutno je u vrtiću „Maslačak“ u Sevojnu upisano 270 dece a po rečima direktorke Predškolske ustanove Užice, Veselinke Jovanović za 25 dece nije bilo mesta. Ovaj problem će biti rešen u narednim mesecima jer je Grad Užice u saradnji sa Ministarstvom privrede obezbedio neophodna sredstva za dogradnju ovog vrtića.

„Dogradnjom jedne sobe kapacitet vrtića će biti povećan za 30 mesta tako da će lista čekanja za upis u „Maslačak“ biti izbrisana“, rekla je direktorka Veselinka Jovanović.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je ovom prilikom rekao da su radovi na dogradnji vredni sedam miliona dinara od kojih četiri miliona finansira Grad Užice, a Ministartvo privrede preostala tri.

Zahvaljujući se na podršci Ministarstvu privrede gradonačelnik Petković je istakao da ovo ministarstvo već nekoliko godina pruža značajnu finansijsku podršku Gradu Užicu za realizaciju bitnih projekata, među kojima je i izgradnja vrtića na Pori ali i dogradnja vrtića u Sevojnu.

„Nadamo se da će narednih godina biti još više najmlađih Sevojničana, a s obzirom da je ovaj vrtić na najlepšoj lokaciji i da ima mogućnost dalje dogradnje, tada će neko naredno gradsko rukovodstvo nadam se nastaviti sa dogradnjom Maslačka“, rekao je Petković.

Izvođač radova je firma „Tesla sistemi“ iz Beograda , a rok za završetak radova je 90 dana.

Izvor: Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Jeftina torta od keksa i čokolade koja se ne peče

Oglasna Tabla

Plan odvoženja kabastog otpada

Oglasna Tabla

Kokin Brod: Trobojkom brane svetinje

Oglasna Tabla

Karatisti KK „Užice“ odlični u Čačku

Oglasna Tabla

Đaci od danas ponovo u klupama

Oglasna Tabla

U Srbiji danas naoblačenje i kiša, do 14 stepeni

Oglasna Tabla

Konkursi za prijem kandidata u Vojnu akademiju u toku

Oglasna Tabla

Ariljci “pokorili” Kragujevac

Oglasna Tabla

10 dužnosti srpskih đaka iz 1910. godine: Deca su se vaspitavala da, pre svega, budu dobri ljudi

Oglasna Tabla