16.4 C
Uzice
октобар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Uskoro bez liste čekanja za upis dece u vrtić u Sevojnu

Sevojno – Počeli su radovi na dogradnji vrtića „Maslačak“ u Sevojnu čijim završetkom će kapacitet ovog objekta biti povećan upravo onoliko koliko su sadašnje potrebe Sevojna i okolnih sela, saopšteno je na zvaničnom sajtu grada Užica.

Trenutno je u vrtiću „Maslačak“ u Sevojnu upisano 270 dece a po rečima direktorke Predškolske ustanove Užice, Veselinke Jovanović za 25 dece nije bilo mesta. Ovaj problem će biti rešen u narednim mesecima jer je Grad Užice u saradnji sa Ministarstvom privrede obezbedio neophodna sredstva za dogradnju ovog vrtića.

„Dogradnjom jedne sobe kapacitet vrtića će biti povećan za 30 mesta tako da će lista čekanja za upis u „Maslačak“ biti izbrisana“, rekla je direktorka Veselinka Jovanović.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je ovom prilikom rekao da su radovi na dogradnji vredni sedam miliona dinara od kojih četiri miliona finansira Grad Užice, a Ministartvo privrede preostala tri.

Zahvaljujući se na podršci Ministarstvu privrede gradonačelnik Petković je istakao da ovo ministarstvo već nekoliko godina pruža značajnu finansijsku podršku Gradu Užicu za realizaciju bitnih projekata, među kojima je i izgradnja vrtića na Pori ali i dogradnja vrtića u Sevojnu.

„Nadamo se da će narednih godina biti još više najmlađih Sevojničana, a s obzirom da je ovaj vrtić na najlepšoj lokaciji i da ima mogućnost dalje dogradnje, tada će neko naredno gradsko rukovodstvo nadam se nastaviti sa dogradnjom Maslačka“, rekao je Petković.

Izvođač radova je firma „Tesla sistemi“ iz Beograda , a rok za završetak radova je 90 dana.

Izvor: Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nega bebinog pupka – kako da bude mnogo lakše i jednostavnije

Oglasna Tabla

Tunel Kadinjača jedino rešenje za spajanje Podrinja sa centralnom Srbijom

Oglasna Tabla

Radionica dokumentarnog filma za srednjoškolce u Užicu i Beogradu

Oglasna Tabla

Seminar: Vedske-poljoprivrede i baštanske metode

Oglasna Tabla

Carina odolela vekovima, može li i vozilima

Oglasna Tabla

Danas prognoziran najtopliji 21. oktobar u poslednjih 90 godina

Oglasna Tabla

Novi Tesla: Mladi naučnik dobio 107 nagrada i priznanja, među njima i zlatna medalja na Olimpijadi iz oblasti zaštite životne sredine

Oglasna Tabla

Blagoja napala mečka kod Ivanjice, a onda mu je KRAVA spasila život na neverovatan način! (VIDEO)

Oglasna Tabla

Sedam medalja za karatiste Užica

Oglasna Tabla