Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Uručeni ugovori za 110 nezaposlenih Užičana

Grad Užice i Nacionalna služba za zapošljavanje – filijala Užice svečano su dodelili ugovore i odluke nezaposlenim licima kroz realizovane programe i mere aktivne politike zapošljavanja po potpisanim sporazumima između NSZ, Grada Užica i Gradske opštine Sevojno.

Grad Užice je za realizaciju programa i mera Akcionim planom za zapošljavanje izdvojio sredstva u iznosu od 11 miliona dinara, NSZ je obezbedila oko 7,4 miliona, a Gradska opština Sevojno izdvojila je 900 hiljada dinara.

Današnja dodela odnosila se na subvencije za samozapošljavanje, javne radove, program stručne prakse, program sticanja praktičnih znanja i subvencija poslodavcu za nova radna mesta. Ugovore su dodelili gradonačelnik Užica Tihomir Petković i direktor NSZ Zoran Martinović.

Uručeni su ugovori za 110 nezaposlenih Užičana sa teritorije Grada Užica kroz različite programe i mere aktivne politike zapošljavanja.

„Veoma smo ponosni što smo u mogućnosti da pratimo i pozitivno utičemo na kretanja na lokalnom tržištu rada i podstičemo zapošljavanje u našem gradu. U 2019. godini osnovna aktivnost Grada Užica usmerena je ka uspostavljanju trenda rasta zaposlenosti i smanjenja nezaposlenosti“ istakao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković i dodao „NSZ i Grad Užice su prepoznali prioritete u oblasti politike zapošljavanja, tako da smo stimulisali upravo one programe i mere koji su usmereni na teže zapošljive kategorije nezaposlenih lica kao što su mladi  do 30 godina starosti, starije od 50 godina, viškove zaposlenih, niskokvalifikovana lica, osobe sa invaliditetom“.

Gradonačelnik Petković je rekao „Ove godine smo zajednički izdvojili 18,4 miliona dinara, 11 miliona je obezbedio Grad Užice, a razliku Nacionalna služba. Od tih 11 miliona, 2 miliona Grad je izdvojio za tehničku podršku odnosno za realizaciju programa javnih radova na kojima će biti angažovano 10 nezaposlenih lica, preko naših javnih preduzeća za one poslove za koje ne možemo lako da nađemo radnu snagu. Za prethodne četiri godine kroz uspešnu saradnju sa NSZ 532 Užičana je kroz zajedničke programe dobilo šansu da radi. Ovo nije ono što potpuno građani očekuju, ali se nadamo da ćemo otvaranjem industrijske zone za godinu dana imati nove investitore sa velikim brojem novih radnih mesta. Ovim putem bih se zahvalio direktoru NSZ Zoranu Martinoviću na svemu što čini za grad Užice i doprinosi da veći broj Užičana iz godine u godinu dobija šansu da radi“, naveo je Petković.

Direktor NSZ Zoran Martinović je istakao da je ovo prilika da se potvrdi partnerstvo koje traje unazad najmanje 5 godina, gde Grad Užice svake godine izdvaja između 15 i 20 miliona dinara za programe finansiranja Lokalnog akcionog plana zapošljavanja. „Svakako da je Užice primer kako se politika zapošljavanja sagledava na lokalnom nivou imajući u vidu da upravo naša decentralizacija politike zapošljavanja želi da afirmiše to partnerstvo, približi programe zapošljavanja lokalnim sredinama zato što oni najbolje prepoznaju koje su to ciljne grupe, delatnosti koje treba podsticati. Nacionalna služba je do sada u filijalu Užice plasirala negde oko 67 miliona dinara, koja su omogućila da se u programu zapošljavanja, obuka koje podstiču zapošljavanje uključi blizu 350 lica“, naveo je Martinović.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Предшколци на свечаном пријему у Градској кући

ОГЛАСНА ТАБЛА

Репрезентативац Србије у планинарењу Давор Гачић успешан у Бугарској

ОГЛАСНА ТАБЛА

Елена Тошић освојила је златну медаљу у дисциплини 100м прсно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ивана Парлић: „Одлука Скупштине града Ужица – против закона и против Ужичана“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фићијада по трећи пут у Ужицу (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Покренута овогодишња кампања “Дај педалу раку” (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почели Дани европске баштине у Сирогојну

ОГЛАСНА ТАБЛА

Додељена градска признања за 2022. годину

ОГЛАСНА ТАБЛА

Значајно унапређена понуда Туристичко рекреативног комплекса Златибор

ОГЛАСНА ТАБЛА