Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Уређене нове стазе у Стопића пећини (ФОТО)

Стопића пећину, најпосећенији спелеолошки објекат Србије, претходне године посетило је више од 100.000 посетилаца, што је повећање од 10 одсто у односу на исти период прошле године. Налази се на само 19 км од центра Златибора, а тако велику посећеност дугује природи која је несебично окитила ову спелеолошку лепотицу. Импресиван улаз, бигрене каде које представљају праву геоморфолошку реткост у целом свету и подземни водопад учинили су да сваке године велики број туриста ужива у несвакидашњим подземним пејзажима.

Стопића пећина

У нову 2023. годину Стопића пећина улази још лепша и богатија за нових 60 метара стазе која је уређена и доступна за туристичке обиласке. Нова пешачка стаза дуж Речног канала води изнад водопада „Извор живота” до Сале са бигреним лонцима, па ће сви посетиоци који од јануара ове године посете Стопића пећину имати прилику да обиђу ове јединствене природне творевине у којима се вода вртложи. Овај део стазе богат је пећинским накитом.

Уз нових 60 метара, укупна дужина уређених пешачких стаза у Стопића пећини је 400 метара.

Стопића пећина

Туристичка организација Златибор посвећено ради на уређењу пећине. Сваке године овај природни бисер златиборског краја и најпосећенији спелеолошки објекат у Србији добија по неку нову атракцију која употпуњује понуду овог изузетно туристичког локалитета: прилазни пут, паркинг простор, прилазне пешачке стазе, улазну капију, билетарницу, стазе кроз Светлу и Тамну дворану до водопада “ Извора живота”, као и стазе изнад бигрених када и расвету. О безбедности посетилаца, туристичким обиласцима, чистоћи и очувању заштићеног природног добра брину се чувари и водичи Стопића пећине, а од недавно посетиоцима доступна је и мобилна апликација „Стопића пећина – аудио водич“.

Нове стазе кроз пећину привући ће велики број посетилаца, али и учинити да сви они који су је већ посетили доживе овај споменик природе из нове перспективе.

Стопића пећина доступна је за обиласке свим данима од 09:30 до 16:30 часова.

ТО Златибор

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Комбуха је право лековито чудо, еликсир младости и дуговечности

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови поласци на линији Турица- Севојно

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

57. Саветовање агронома и пољопривредника Србије на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хаварија у Коштици, нормализација водоснабдевања до 16 часова

ОГЛАСНА ТАБЛА

Представа “Свињски отац”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акустично крстарење четвртком: Trio Bypass

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Стопића пећини уређена нова стаза дужине 60 метара ( видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Просечан рачун за гас биће већи за око 1.400 динара?

ОГЛАСНА ТАБЛА