ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Упркос киши туристи уживају на Златибору

Златибор се активно припрема за предстојећу летњу туристичку сезону, упркос киши и нешто лошијим временским условима, који нису карактеристични за овај период године. Тренутна температура на Златибору је око 15 степени и пада умерена киша, која не омета боравак и активности гостију Златибора. Комунално јавно предузеће Златибор ради на уређењу зелених и цветних површина. Језеро је очишћено и у току је пуњење изворском водом, тако да ће у предстојећој летњој сезони заблистати у пуном сјају.

Сви локалитети су отворени за посете, саобраћај се одвија неометано. Упркос интензивним кишама које су погодиле поједине делове Србије, Златибор је остао сигуран од поплава, захваљујући својој географској позицији и добро развијеној инфранструктури. Током 2020. године урађена је комплетна реконструкција Краљевог трга и изграђен је колектор за површинске воде, па је туристички центар Златибора и у ситуацијама обилнијих падавина безбедан од поплава.

Златибор је најпосећенији планински центар Србије који из године у годину обара рекорде у посећености. Иако летња туристичка сезона још увек није званично почела, на Златибору борави велики број гостију, који уживају у разноврсним садржајима. 

Позивамо све туристе и грађане да се о актуелној ситуацији и дешавањима на Златибору информишу путем званичних извора. Туристичка организација Златибор је на располагању да у сваком тренутку пружи проверене и тачне информације. Свим заинтересованим на располагању је и web камера на Краљевом тргу која је доступна на овом линку

ТО Златибор

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У Србији пре подне киша, после подне разведравање

ОГЛАСНА ТАБЛА

Гром до темеља спалио још једну кућу у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Филм „Златибор планина богова“ представљен златиборској публици (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Председници општина Пожега и Прибој поднели оставке

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору почело Балканско првенство у планинарској оријентацији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови састанак синдиката и представника Владе заказан за 5. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех ужичких школских библиотекарки

ОГЛАСНА ТАБЛА

Врхунско ЈЕЛО са кромпиром и кобасицама: Предлог за савршен ручак (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 30. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА