ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Унапређење родне равноправности уз подршку Владе Републике Србије

Координационо тело за родну равноправност Владе Републике Србије, у сарадњи са Агенцијом УН за родну равноправност и оснаживање жена (UN Women), а уз финансијску подршку ЕУ, у оквиру пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности у Србији, фаза 2“, доделило је бесповратна средства заинтересованим локалним самоуправама за унапређење родне равноправности. Уговор је у име града Ужица потписала Мирјана Радивојчевић, помоћница градоначелнице и председница Савета за родну равноправност града Ужица.

Вредност пројеката које ће девет локалних самоуправа спровести износи 4.345.400 динара, а за пројекат града Ужица под називом “Локални механизми за женско предузетништво у руралној средини”, који предвиђа низ обука са женама из сеоског подручја опредељено је 500 хиљада динара.

Ово је практично друга фаза пројекта “Кључни кораци ка родној равноправности” у оквиру ког су локалне самоуправе добиле подршку  у спровођењу активности из локалних акционих планова за родну равноправност. Сада ће жене са села добити прилику да се оснаже и спремније изађу на тржиште рада, јер ће имати шансу да науче како да развију бизнис план, како да уновче своје знање и пласирају производе, како да повећају производњу и запосле друге жене.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Негујмо ћирилицу: Одржана конференција “Значај очувања ћирилице у дигиталној ери”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Програм емоционалне подршке трудницама у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ЈП „Рзав”: Због велике количине лишћа и грања смањен захват из реке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена годишњица Битке на Кадињачи – Историја памти, а Ужице се са поносом сећа хероја Кадињаче

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због јаког снега одмах забрањен пролаз теретним возилима док се наноси не очисте, критично било и преко Кадињаче и Мокре Горе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ер Србија наредне четири године лети ка 10 дестинација са аеродрома у Краљеву и Нишу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПОСНИ РОЛАТ ОД СПАНАЋА: Фантастичног изгледа и још бољег укуса, а и лако се прави (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сутра почиње исплата државне помоћи пензионерима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Конзерванси и адитиви на које морамо обратити посебну пажњу

ОГЛАСНА ТАБЛА