Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Улагањима у путну и комуналну инфраструктуру до бржег и равномернијег развоја свих делова града

За изградњу и поправку путне инфраструктуре из градског буџета издвајају се значајна и из године у годину већа средства. Тежи се пре свега равномерном развоју свих делова града и сеоских месних заједница уз уважавање предлога грађана, који и сами учествују у реализацији планираних радова. Током 2022. године удруженим средствима грађана и града асфалтирано је више од 60 километара путних праваца, а у овој години за ту намену опредељено је 70 милиона динара.ž

Поред уговора о удруженим средствима са грађанима који су у највећем делу реализовани према плану, средствима из буџета града у току прошле године делимично или у потпуности реконструисане су улице: Кондина, Јеловогорска, Солунска, Златиборска, Златарска, Светозара Марковића, Иве Андрића и Ратарска.

Уграђено је у прошлој години око 165 хиљада квадрата новог асфалта на саобраћајнице у градским месним заједницама и путеве у ужичким селима.

Урађена је и деоница Влајковог пута у дужини од око један километар, а радило се и на делимичном пресвлачењу  1,5 км пута Теразије – Чаковина и Равни – Равањско поље у дужини од око 4 километра.

Према речима члана Градског већа Владимира Синђелића у овој години радиће се још више.

“105 милиона динара планирано је за изградњу путева кроз удруживање са грађанима, где је град определио 70, а грађани 35 милиона динара. Поред тога биће настављени радови у преосталом делу Ратарске улице за шта је опредељено 8 милиона динара као и у МЗ Турица на асфалтирању саобраћајница у којима је урађена фекална канализација и гасоводна мрежа. То су улице Исидоре Секулић, Станоја Главаша и Милана Верговића. Биће урађена и улица Краља Драгутина у којој је прошле године изграђена гасоводна мрежа. 9 милиона динара планирано је за реконструкцију Влајковог пута, 12 милиона динара за асфалтирање преостале деонице пута ка Стапарској бањи и по 3 милиона динара за обилазницу око бране Врутци и деоницу Равни – Дрежник (Бановски пут).”

Синђелић додаје и да се поред путне инфраструктуре настављају радови на изградњи канализационе, фекалне и водоводне мреже.

“35 милиона динара обезбеђено је за наставак радова на изградњи фекалне мреже у Турици и канализационе мреже на Белој Земљи а средства суобезбеђена и за изградњу водовода у Лужничкој долини, водосистема Змајевац- Ниојевићи и водовода Потпећ и Љубање. Настављамо и са уређењем Градске плаже и корита реке Ђетиње, за шта је издвојено 15 милиона динара”.

Такође, као и претходне и ове године радиће се и на изградњи потпорних зидова и уређењу јавних површина.

Град Ужице/ Огласна табла

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Субвенције за замену дизел возила и како до њих

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кошаркашка утакмица: КК Слобода – КК Слога

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове пројекције филмова у биоскопу Културног центра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење дистрофичара Златиборског округа Ужице расписало новинарски конкурс „Цвет једнакости“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Представа “Месец (дана) на селу”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вечита недоумица: Зашто се за жуту боју косе каже да је плава?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Наложено ХИТНО повлачење из продаје једне од најпопуларнијих формула за бебе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Комплет лепиња заузела прво место на листи „Тејст атласа“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Половина потрошача у Србији троши више од 3.000 динара месечно на дигиталне услуге

ОГЛАСНА ТАБЛА