ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Улагањима у путну и комуналну инфраструктуру до бржег и равномернијег развоја свих делова града

За изградњу и поправку путне инфраструктуре из градског буџета издвајају се значајна и из године у годину већа средства. Тежи се пре свега равномерном развоју свих делова града и сеоских месних заједница уз уважавање предлога грађана, који и сами учествују у реализацији планираних радова. Током 2022. године удруженим средствима грађана и града асфалтирано је више од 60 километара путних праваца, а у овој години за ту намену опредељено је 70 милиона динара.ž

Поред уговора о удруженим средствима са грађанима који су у највећем делу реализовани према плану, средствима из буџета града у току прошле године делимично или у потпуности реконструисане су улице: Кондина, Јеловогорска, Солунска, Златиборска, Златарска, Светозара Марковића, Иве Андрића и Ратарска.

Уграђено је у прошлој години око 165 хиљада квадрата новог асфалта на саобраћајнице у градским месним заједницама и путеве у ужичким селима.

Урађена је и деоница Влајковог пута у дужини од око један километар, а радило се и на делимичном пресвлачењу  1,5 км пута Теразије – Чаковина и Равни – Равањско поље у дужини од око 4 километра.

Према речима члана Градског већа Владимира Синђелића у овој години радиће се још више.

“105 милиона динара планирано је за изградњу путева кроз удруживање са грађанима, где је град определио 70, а грађани 35 милиона динара. Поред тога биће настављени радови у преосталом делу Ратарске улице за шта је опредељено 8 милиона динара као и у МЗ Турица на асфалтирању саобраћајница у којима је урађена фекална канализација и гасоводна мрежа. То су улице Исидоре Секулић, Станоја Главаша и Милана Верговића. Биће урађена и улица Краља Драгутина у којој је прошле године изграђена гасоводна мрежа. 9 милиона динара планирано је за реконструкцију Влајковог пута, 12 милиона динара за асфалтирање преостале деонице пута ка Стапарској бањи и по 3 милиона динара за обилазницу око бране Врутци и деоницу Равни – Дрежник (Бановски пут).”

Синђелић додаје и да се поред путне инфраструктуре настављају радови на изградњи канализационе, фекалне и водоводне мреже.

“35 милиона динара обезбеђено је за наставак радова на изградњи фекалне мреже у Турици и канализационе мреже на Белој Земљи а средства суобезбеђена и за изградњу водовода у Лужничкој долини, водосистема Змајевац- Ниојевићи и водовода Потпећ и Љубање. Настављамо и са уређењем Градске плаже и корита реке Ђетиње, за шта је издвојено 15 милиона динара”.

Такође, као и претходне и ове године радиће се и на изградњи потпорних зидова и уређењу јавних површина.

Град Ужице/ Огласна табла

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Нова магнетна резонанца у Општој болници у Ужицу у функцији од средине марта

Судар камиона и комбија у Овчарско-кабларарској клисури

Објављен нови правилник за тротинете

У општини Чајетина расте број новоотворених предузећа – погодан привредни амбијент

У Србији тренутно 2 000 људи чека на трансплантацију органа – један донор може спасити до осам живота

Рецепт за домаћи кечап: Потребно вам је само неколико састојака, а готов је за само пар минута

Идентификован дванаестогодишњак који је школама слао лажне дојаве о бомбама, родитељима кривичне пријаве

Објаве на друштвеним мрежама као траг полицији, грађани и анонимно могу да помогну у хапшењу

Наступ групе „Банат и бандити“