18.4 C
Uzice
октобар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

UKRADENA DVA KILOMETRA ZAŠTITNE OGRADE NA NOVOM DELU AUTO-PUTA

Na novom auto-putu Ljig–Preljina za deset dana, od kada je otvoren, već je ukradeno 2.000 metara zaštitne ograde kao i 20 poklopaca za šahtove, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije. Zbog krađa, pojedini delovi puteva su ostali nezaštićeni te je ugrožena bezbednost i učesnika saobraćaja, ali i divljači koja živi u tom predelu.

zastitna-ograda

 Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije saopštilo je da su krađe odmah prijavljene policiji, koja sprovodi istragu i traga za počiniocima.

„Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture apeluje na sve građane Srbije, naročito na one koji koriste i žive pored tog auto-puta da ne seku i ne kradu zaštitnu ogradu jer tako ugrožavaju bezbednost svih putnika u saobraćaju“, ističe se u saopštenju.

Zbog krađe zaštitne ograde nedavno je, kako se navodi, došlo do udesa kada je automobil naleteo na srndaća koji je istrčao na auto-put i samo pukom srećom niko od građana nije stradao u udesu.

output_sm3ln4

„Upozoravamo sve građane da je auto-put pokriven sa 150 bezbednosnih kamera i da će svi počinici koji budu krali i uništavali zaštitnu imovinu duž auto-puta biti procesuirani pod optužbom za teško ugrožavanje bezbednosti saobraćaja“, ističe se u saopštenju.

U „Koridorima Srbije“ kažu da su izvođači radova dobili nalog da se što pre probijene ograde poprave.

Iz čačanske policije je RTS-u potvrđeno da je policijskoj stanici u Gornjem Milanovcu prijavljeno da su nepoznate osobe ukrale deo žičane ograde na deonici novog auto-puta Ljig-Preljina i da se radi na otkrivanju izvršioca.

„Ta fizička prepreka na pojedinim deonicama je bukvalno ukradena i izvođač radova je obavestio MUP oko toga i podneo je prijavu“, rekao je za RTS Goran Dunjić iz investitorskog nadozora „Koridora Srbije“.

Рањени срндаћ на ауто-путу Љиг - Прељина

 U Gornjem Milanovcu ističu da je za njih ovo veoma značajna saobraćajnica, ali da je pored bezbednosti saobraćaja važna i briga o divljim životinjama.

Prema evidenciji lovačkog udruženja Vojvoda Milan Obrenović, u nepunih 10 dana od kako je ovaj put otvoren za saobraćaj stradalo je sedam grla srneće i veći broj sitne divljači, najviše lisica i zečeva. I to na delu auto-puta od Takova do Ručića i Boljkovaca, na svega nekoliko kilometara duž puta.

„Mi smo nekoliko puta apelovali da se na auto-putu treba uraditi prelaz za divljač. Dobijali smo uverenja i od Koridora i od ‘Puteva Srbije’ da je dovoljno tunela, mostova, prolaza, kanala, da divljač nesmetano prolazi – što se u ovom slučaju pokazalo kao nedovoljno“, kaže Zoran Adamović, upravnik lovišta Takovo i Suvobor.

U Takovu su zapravo ukrštena dva koridora – onaj prirodni, gde je divljač u svom staništu napravila ustaljene prolaze, i novoizgrađena saobraćajnica, koja je prošla kroz lovište Takovo.

Životinje su tu navikle da nesmetano prolaze pa ih negde ni ograde ne bi zaustavile. Međutim, ima delova uz put koji još uvek nisu ograđeni, a na nekim mestima zaštitne ograde su već oštećene.

Izvor: rts

output_7hqrk6

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla

Počela vakcinacija protiv gripa u svim domovima zdravlja

Oglasna Tabla

Vlada Srbije:Komercijalni letovi na Ponikvama od naredne godine

Oglasna Tabla

Užička gimnazija obeležila 180 godina postojanja

Oglasna Tabla

Šampion, u svom maniru: pobeda i trka za najboljeg u državi

Oglasna Tabla

Žetva medalja plivača „Sloboda“ iz Užica

Oglasna Tabla

15. oktobar – Međunarodni dan seoskih žena

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Zlatokosa“

Oglasna Tabla

Uživajte u miholjskom letu: Danas sunčano i toplo, temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla