OGLASNA TABLA
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Uključivanje građana u donošenje odluka


Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, sa svojim saradnicima, primila je u kabinetu predstavnike programa „Reforma poreza na imovinu”, na čelu sa vođom tima Aleksanderom Grunauerom.

Na sastanku su analizirani dosadašnji rezultati u okviru sprovođenja Programa, sa zaključkom da je Grad Užice primer dobre prakse u oblasti uključivanja građana u procesu donošenje odluka, kreiranja i trošenja budžetskih sredstava po osnovu poreza na imovinu sprovodeći „Užički program lokalnog partnerstva – Udružimo se”.

Razmatrani su naredni, zajednički koraci u okviru projektnog ciklusa 2021-2025. godina sa ciljem daljeg unapređena u oblasti participacije građana.

Sportsko igralište u Adi

Delegacija je obišla lokacije na kojima su uspešno realizovani projekti po inicijativi građana Užica u okviru „Užičkog programa lokalnog partnerstva – Udružimo se”, finansirani iz gradskog budžeta, uz dodatnu podršku od 4,5 miliona dinara od strane programa „Reforma poreza na imovinu”.

Dečije igralište u Romanijskoj ulici urađeno je kroz „Užički program lokalnog partnerstva – Udružimo se”

Program „Reforma na imovinu” finansira vlada Švajcarske i sprovodi se u 44 opštine u Srbiji, u saradnji sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu Republike Srbije, Ministarstvom finansija i Stalnom konferencijom gradova i opština u cilju unapređenja u ovoj oblasti.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

“Nemojte me pipati, molim vas!” Učenika iz Užica seksualno zlostavljao taksista koji ga je vozio na maturski ispit. Policija odmah privela napasnika!

Oglasna Tabla

Od sutra stroga kontrola – svi uređaji policije otkrivaće pijane i drogirane vozače

Oglasna Tabla

Najbolje užičko-Najveći pećinski portal na Balkanu

Oglasna Tabla

Zašto nikako ne smete da stavljate krastavac i paradajz zajedno u salatu

Oglasna Tabla

Otkrila je Novaka, proglašena za jednog od najboljih trenera na svetu, a od svog radase nije obogatila: Ovo je priča o legendarnoj Jeleni Genčić (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetski dan velnesa obeležen na Zlatiboru (VIDEO)

Oglasna Tabla

Održano školsko takmičenje u ribolovu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Biblioteka vas čeka

Oglasna Tabla

I jutros smo platili Titov dug: Legla nam je rata od 20 miliona evra

Oglasna Tabla