OГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Укинуте ковид пропуснице, остаје препорука ношења маски у затвореном простору

Одлучено да се укидају ковид пропуснице, саопштила је министарка Дарија Кисић Тепавчевић и додала да остаје препорука за ношење маски у затвореном простору.

– У првом реду навела бих укидање важења ковид пропусница које ће ступити на снагу од суботе. Имамо и задржавање препоруке за ношење маски у затвореним просторима.

Када је у питању укупан број људи на скуповима у затвореном, укида се лимитација, практично од суботе сви биоскопи и позоришта моћи ће да раде нормално. Када је у питању изолација, она је и даље на снази.

Она је додала да је изолација оболелих и даље на снази јер је то основна противепидемијска мера која укључује изолацију од најмање седам дана.

На основу учесталости оболевања и умирања имамо постепено смањивање. Оно што указује на повољнију ситуацију је укупан број прегледа на ковид амбулантама, број хоспитализованих, а то је условило и смањивање потребног броја ковид амбуланти. Болнице су почеле да се враћају у нормалан режим рада, а у овом моменту су ковид болнице нове болнице које смо изградили за време ковида – рекла је Кисић.

Ношење маске је на нивоу препоруке, тако да нема санкционисања уколико се препорука не поштује. Ипак свако окупљање у затвореним просторима са собом носи ризик, те треба да будемо одговорни пре свега према свом здрављу. Када није могуће држати дистанцу снажно се препоручује ношење маске – напоменула је. 

Када је у питању изолација она и даље остаје на снази и то је седам дана или дужа ако је потребно. Препоручено је увођење додатне бустер дозе, рекла је Кисић Тепавчевић.

Извор: Курир

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Успешно завршен први Хуманитарни турнир у малом фудбалу „Ужице за Космет“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Потпуни колапс на Гостуну, формирана колона возила дугачка преко 10 километара

Oglasna Tabla

Пуњени еклери као из посластичарнице: Направите најукуснији домаћи колач са кремастим пуњењем

Oglasna Tabla

Појачана контрола брзине кретања возила

Oglasna Tabla

Завршене летње радионице на Дечјем одељењу НБУ

Oglasna Tabla

Ужичанин Виктор Лукић спасао живот Раду кога је ујео стршљен на мотору

Oglasna Tabla

Данас променљиво време, местимично с кишом

Oglasna Tabla

Клинички психолог Влајко Пановић: Ово су најважнији задаци родитеља деце до четврте године

Oglasna Tabla

Биг бенд на Градском тргу

Oglasna Tabla