ОГЛАСНА ТАБЛА
БАЈИНОБАШТАНСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Uhapšeno sedmoro Bajinabaštana iz EPS-a zbog krađe 16,6 miliona, među njima i bivši direktor Zlojutro

Sedmoro zaposlenih iz ogranka „Drinsko-Limske hidroelektrane“ u Bajinoj Bašti uhapšeno je danas zbog sumnje da su kroz više krivičnih dela u vezi sa javnim nabavkama oštetili Elektroprivredu Srbije (EPS) za oko 16,6 miliona dinara, saopšteno je iz EPS-a.

Sumnja se da su uhapšeni pričinili štetu EPS-u i ogranku DLHE time što su omogućili da se obave radovi koji nisu bili predmet javnih nabavki niti od značaja za poslovanje EPS-a.

Tom prilikom, kako se navodi, izgrađeni su građevinski objekat i pristupni put koji je trebalo da služe potrebama trećeg lica, za šta su nenamenski potrošena sredstva JP EPS.

Policija je uhapsila M. Z. (1970), odgovorno lice u Ogranku Drinsko-limske hidroelektrane Bajina Bašta i Ž. N. (1982) rukovodioca Službe građevinskog održavanja u ovom Ogranku zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba poverenja u obavljanju privredne delatnosti.

Z. J. (1961), odgovorno lice u Ogranku Drinsko-limske hidroelektrane Bajina Bašta, N. P. (1976), Ž. N. (1952), M. S. (1965), rukovodioci u ovom Ogranku i N. G. (1980) zaposlen u Službi za javne nabavke ovog Ogranka uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.


Osumnjičeni se terete da su, u periodu od 2017. do 2019. godine, prilikom sprovođenja javnih nabavki za sanaciju pristupnih puteva objektima hidroelektrane u Bajinoj Bašti i izvođenje betonskih radova na platou jedne brane, suprotno Zakonu o javnim nabavkama i internim aktima JP „EPS“ omogućili izvođenje radova koji nisu bili predmet javnih nabavki.

Na taj način oni su, kako se sumnja, Javnom preduzeću „Nacionalni park Tara“, opštini Bajina Bašta i dvojici fizičkih lica pribavili protivpravnu imovinsku korist od 16.569.512 dinara, za koji iznos su oštetili Javno preduzeće „EPS“.

Osumnjičenima M. Z. i Ž. N. (1982) je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Z. J., N. P., Ž. N. (1952), M. S. i N. G. su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

U drugoj akciji policijski službenici uhapsili su jednog zaposlenog u EPS-ovom ogranku RB „Kolubara” prilikom krađe.

Uhapšeni je zatečen prilikom krađe visokonaponskog kabla, velike vrednosti.

Tanjug

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Борцима са подручја града Ужица додељене борачке легитимације

Казну за појас плаћаће сви у возилу ако само један није везан

Крилца из БАКИНЕ КУХИЊЕ: Познато јело на нови начин (ВИДЕО)

Изазови са друштвених мрежа – вапај за пажњом који позива родитеље на опрез

Поскупљује претплата за Јавни сервис

Aкустичнo музичкo крстaрeњe чeтврткoм у бaшти Грaдскoг културнoг цeнтрa

Прво еко кампинг излетиште на територији града Ужица отворено у Мокрој Гори

Ваљево, протест против рударења литијума

Гондола почиње са радом од 10 часова у уторак и среду