ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ухапшено 16 особа због прања новца

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције у Ужицу, у сарадњи са службеницима Сектора пореске полиције, Одсек Ужице, а по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су 16 особа због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело прање новца, од којих се две терете и за недозвољену трговину, и на тај начин присвојиле 45.165.180 динара.

Ухапшени су И. Ц. (1978) и З. Д. (1984), који се сумњиче за кривична дела недозвољена трговина и прање новца, саопштио је данас МУП, преноси Танјуг.

Због постојања основа сумње да су извршили кривично дело прање новца ухапшени су: Д. А. (1967), фактички одговорно лице ПД „ГОX Транс” ДОО Нови Сад, С. Н. (1986), одговорно лице те фирме, Б. Д. (1957), одговорно лице ПД „ДСТ Технос” ДОО Београд, А. Ћ. (1976), Д. П. (1973), Т. Р. (1975), И. Л. (1980), М. Ф. (1976), као и М. Ш. (1973), Г. Ш. (1985), П. Ј. (1969), Т. Ј. (1975), С. Д. (1994) и Б. Д. (1985).

Кривичном пријавом биће обухваћене још три особе које се, такође, сумњиче за кривично дело прање новца.

И. Ц. и З. Д. су, како се сумња, у својству физичких лица, без овлашћења за трговину, током 2017. године, набавили кондиторске производе, без пословне документације о пореклу и промету робе, које су потом на основу фиктивно издатих рачуна, које су прибавили фактичким управљањем ПД „ГОX Транс” ДОО Нови Сад и ПД „ДСТ Технос”, продали једном трговинском ланцу.

Тај трговински ланац је робу исплатио, након чега су И. Ц. и З. Д., како се сумња, посредством фирми којима су фактички управљали, новац уплатили на рачун фирме једног од осумњичених, а потом и на рачуне 17 физичких лица, која су га подизала и предавала И. Ц. и З. Д.

Осумњичени су, уз кривичну пријаву, приведени надлежном тужилаштву.

Политика
Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Трећег дана мале матуре осмаци полажу тест из изборног предмета

Струја неће поскупети ове године, ЕПС креће у реформе

Момо Капор: Како се Српкиње свађају на мору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње пријављивање кандидата за пријемне испите на факултетима

Почео јубиларни 10. XCross на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Температура данас до 39 степени, а биће још врелије

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа