Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ухапшено 16 особа због прања новца

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције у Ужицу, у сарадњи са службеницима Сектора пореске полиције, Одсек Ужице, а по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су 16 особа због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело прање новца, од којих се две терете и за недозвољену трговину, и на тај начин присвојиле 45.165.180 динара.

Ухапшени су И. Ц. (1978) и З. Д. (1984), који се сумњиче за кривична дела недозвољена трговина и прање новца, саопштио је данас МУП, преноси Танјуг.

Због постојања основа сумње да су извршили кривично дело прање новца ухапшени су: Д. А. (1967), фактички одговорно лице ПД „ГОX Транс” ДОО Нови Сад, С. Н. (1986), одговорно лице те фирме, Б. Д. (1957), одговорно лице ПД „ДСТ Технос” ДОО Београд, А. Ћ. (1976), Д. П. (1973), Т. Р. (1975), И. Л. (1980), М. Ф. (1976), као и М. Ш. (1973), Г. Ш. (1985), П. Ј. (1969), Т. Ј. (1975), С. Д. (1994) и Б. Д. (1985).

Кривичном пријавом биће обухваћене још три особе које се, такође, сумњиче за кривично дело прање новца.

И. Ц. и З. Д. су, како се сумња, у својству физичких лица, без овлашћења за трговину, током 2017. године, набавили кондиторске производе, без пословне документације о пореклу и промету робе, које су потом на основу фиктивно издатих рачуна, које су прибавили фактичким управљањем ПД „ГОX Транс” ДОО Нови Сад и ПД „ДСТ Технос”, продали једном трговинском ланцу.

Тај трговински ланац је робу исплатио, након чега су И. Ц. и З. Д., како се сумња, посредством фирми којима су фактички управљали, новац уплатили на рачун фирме једног од осумњичених, а потом и на рачуне 17 физичких лица, која су га подизала и предавала И. Ц. и З. Д.

Осумњичени су, уз кривичну пријаву, приведени надлежном тужилаштву.

Политика
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Хиландарски резанци: Брзо посно јело, са посебним састојком, какво нисте пробали

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржан 9. Сајам образовања у Чајетини (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Седиш 8 сати, плата до 350.000 динара: Посао у Србији за ове паре можеш да нађеш већ сутра, средња школа довољна и један је услов

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хитна евакуација факултета у Чачку и Ужицу због дојаве о бомби

ОГЛАСНА ТАБЛА

У сусрет одрживој пољопривреди “Нојева барка” разговори

ОГЛАСНА ТАБЛА

Златибор сврстан у прву категорију туристичких места

ОГЛАСНА ТАБЛА

Синдикати упозорили: Одлазе нам лекари, увозићемо медицинске раднике из Бангладеша и Непала

ОГЛАСНА ТАБЛА

ССП Ужице: Подршка радницима ЈКП „Биоктош“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Деда Виде је најстарији инфлуенсер у Србији, четири дана није јео ни спавао док није савладао све тајне виртуелног света

ОГЛАСНА ТАБЛА