11 C
Uzice
октобар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Uhapšeni zbog sumnje u malverzaciju oko restorana „Breza“

NOVA VAROŠ – Policija u Kraljevu uhapsila je tri osobe osumnjičene za malverzacije prilikom davanja u podzakup restorana „Breza“ u Novoj Varoši.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su bivše odgovorno lice TSC „Zlatar“ I.N. (1987), funkcioner u UO TSC „Zlatar“ P.P. (1968) i građevinski inspektor u opštinskoj upravi Nova Varoš D.B. (1983), piše u saopštenju MUP-a.

Sumnja se da je I.N. dok je obavljao funkciju odgovornog lica TSC „Zlatar“, u saizvršilaštvu sa osumnjičenim P.P. avgusta 2013. godine zaključio Ugovor o davanju u podzakup poslovnog prostora restorana „Breza“ na period od deset  godina, sa fizičkim licem, bez prethodno dobijene pisane saglasnosti preduzeća „Rekreaturs“ AD Beograd, koje je korisnik parcele na kojoj se nalazi restoran.

Osumnjičeni P.P. se tereti da je maja iste godine samovoljno doneo i potpisao odluku kojom se na osnovu licitacije restoran „Breza“ daje u podzakup na deset  godina, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni su na taj način, kako se sumnja, povredili prava preduzeća „Rekreaturs“ AD Beograd.

Takođe, postoje osnovi sumnje da je D.B. januara 2015. godine obavio inspekcijski nadzor, tokom kojeg je utvrdio da se na parceli, čiji je korisnik preduzeće „Rekreaturs“ AD Beograd, nalazi bespravno izgrađen objekat na mestu gde se nalazio restoran „Breza“, koji je po prethodno sklopljenom ugovoru sa fizičkim licem dat u desetogodišnji podzakup.

Sumnja se da on nakon toga, nije preduzeo dalje mere i radnje iz svoje nadležnosti, čime je povredio prava pomenutog preduzeća, saopšteno je.

Protiv fizičkog lica, koje je izgradilo objekat na pomenutoj parceli, podneta je krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično delo građenje bez građevinske dozvole.

Izvor: zoomue.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Novi Tesla: Mladi naučnik dobio 107 nagrada i priznanja, među njima i zlatna medalja na Olimpijadi iz oblasti zaštite životne sredine

Oglasna Tabla

Blagoja napala mečka kod Ivanjice, a onda mu je KRAVA spasila život na neverovatan način! (VIDEO)

Oglasna Tabla

Sedam medalja za karatiste Užica

Oglasna Tabla

Medicinskim sestrama najviše: Evo kolike će biti plate u javnom sektoru posle povećanja

Oglasna Tabla

Ljubivoje Ršumović: U selu se rađaju ljudi, a u gradovima – kućni ljubimci

Oglasna Tabla

Negovanje zbratimljenih škola iz Slovenije i Čajetine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetski dan jabuke: U Srbiji svaka peta „Ajdared“

Oglasna Tabla

Derbi u Užicu opravadao očekivanja pred 1500 gledalaca (VIDEO)

Oglasna Tabla

Данас је Срђевдан

Oglasna Tabla