OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Uhapšena grupa zbog malverzacija sa gradskim zemljištem u Požegi

Požega – Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu danas je u Požegi uhapšeno šest osoba koje se sumnjiče da su vršile malverzacije u javnim nabavkama u vezi sa projektovanjem uređenja gradskog zemljišta i vodotokova u Požegi.

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšen je bivši odgovorni u JP „Razvojna agencija” u Požegi. S. D. (60).

Zbog sumnje da su izvršili isto krivično delo u pomaganju terete se članovi komisije za javne nabavke tog preduzeća J. P. (73) i D. Ð. (56), kao i odgovorno lice Biroa za projektovanje „RK 0.00″ T. B. (31) , zatim odgovorno lice firme „Forma in“ iz Arilja D. R. B. (49) i odgovorno lice inženjerske agencije „Prometej“ iz Arilja S.B. (60).

U saopštenju MUP-a se precizira da se sumnja da je S. D. je u toku 2017. godine, suprotno Zakonu o javnim nabavkama, raspisao narudžbenice do 500.000 dinara, iako je vrednost poslova koji se odnose na projektovanje vodotokova i uređenja gradskog građevinskog zemljišta u 2017. godini iznosila ukupno 10.162.000 dinara, što spada u javnu nabavku velike vrednosti.

Sumnja se da je on, uz pomoć J. P, D. Ð. i 31-godišnjakinje, zaposlene u Komisiji za javne nabavke, sačinjavao fiktivne uporedne analize ponuda od dobavljača radi izbora najpovoljnijih ponuđača.

Na taj način je, kako se sumnja, zaključio ukupno 25 ugovora sa tri firme za projektovanje u vlasništvu T. B, D. R. B. i S. B. kojima je plaćen avans i omogućeno da ostvare protivpravnu imovinsku korist od 3.599.000 dinara za ugovorene projekte koji nisu urađeni i dostavljeni naručiocu koji je oštećen za navedeni iznos.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu, dok će protiv 31-godišnjakinje biti podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je učinila krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju, saopštno je iz MUP-a.

Foto: Ilustracija

Tanjug

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Potresna ispovest Ivane iz Užica: Tata mi je dva puta dobio koronu, prvi put je jednom kinuo. Drugi put je umro

Oglasna Tabla

Ove nedelje pojačana kontrola prekoračenja brzine, od srede “Spid maraton”

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak – 20. april

Oglasna Tabla

Narodna stranka: Iskopavanje litijuma ugrožava celu Srbiju

Oglasna Tabla

Kon: U Beogradu se skoro stiglo do kolektivnog imuniteta

Oglasna Tabla

Najbolje užičko – Dejan Petrović, ambasador srpske trube

Oglasna Tabla

Vodostaj Zovinskog jezera u opadanju, meštani uplašeni od pokretanja klizišta

Oglasna Tabla

Ko je bila najstarija srpkinja koja je preminula u 109. godini: Nadežda se družila sa Desankom Maksimović, nije pila ni pušila

Oglasna Tabla

Hleb treba poštovati: Snažne reči patrijarha Pavla promeniće vas iz korena

Oglasna Tabla