OGLASNA TABLA
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Uhapšena grupa zbog malverzacija sa gradskim zemljištem u Požegi

Požega – Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu danas je u Požegi uhapšeno šest osoba koje se sumnjiče da su vršile malverzacije u javnim nabavkama u vezi sa projektovanjem uređenja gradskog zemljišta i vodotokova u Požegi.

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšen je bivši odgovorni u JP „Razvojna agencija“ u Požegi. S. D. (60).

Zbog sumnje da su izvršili isto krivično delo u pomaganju terete se članovi komisije za javne nabavke tog preduzeća J. P. (73) i D. Ð. (56), kao i odgovorno lice Biroa za projektovanje „RK 0.00″ T. B. (31) , zatim odgovorno lice firme „Forma in“ iz Arilja D. R. B. (49) i odgovorno lice inženjerske agencije „Prometej“ iz Arilja S.B. (60).

U saopštenju MUP-a se precizira da se sumnja da je S. D. je u toku 2017. godine, suprotno Zakonu o javnim nabavkama, raspisao narudžbenice do 500.000 dinara, iako je vrednost poslova koji se odnose na projektovanje vodotokova i uređenja gradskog građevinskog zemljišta u 2017. godini iznosila ukupno 10.162.000 dinara, što spada u javnu nabavku velike vrednosti.

Sumnja se da je on, uz pomoć J. P, D. Ð. i 31-godišnjakinje, zaposlene u Komisiji za javne nabavke, sačinjavao fiktivne uporedne analize ponuda od dobavljača radi izbora najpovoljnijih ponuđača.

Na taj način je, kako se sumnja, zaključio ukupno 25 ugovora sa tri firme za projektovanje u vlasništvu T. B, D. R. B. i S. B. kojima je plaćen avans i omogućeno da ostvare protivpravnu imovinsku korist od 3.599.000 dinara za ugovorene projekte koji nisu urađeni i dostavljeni naručiocu koji je oštećen za navedeni iznos.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu, dok će protiv 31-godišnjakinje biti podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je učinila krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju, saopštno je iz MUP-a.

Foto: Ilustracija

Tanjug

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Стижу позиви за војну евиденцију младићима 2004. године и старијима!

Oglasna Tabla

Здрава Србија са суверенистима излази на изборе

Oglasna Tabla

Ужички ватрогасци спасли 3.000 књига из пожара

Oglasna Tabla

Савет патријарха Павла: Како опоменути пријатеље и ближње када видите да греше

Oglasna Tabla

Грађани од банака позајмили скоро 11 милијарди евра

Oglasna Tabla

Прибој добија нову зелену оазу и туристички комплекс – На 2 хектара на ушћу Увца у Лим гради се Еко парк

Oglasna Tabla

Симпозијум и зимски сусрет пољопривредника од 30. јануара до 3. фебруара на Златибору

Oglasna Tabla

Непресушна мудрост нашег народа: Најбоље српске народне пословице

Oglasna Tabla

У болницама Златиборског округа хоспитализовано 312 ковид пацијената

Oglasna Tabla