Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

УГ „Златиборски круг“ одржало још једну радионицу за подршку деци са сметњама у развоју ( видео)

Јуче је у библиотеци „Љубиша Р. Ђенић“ одржана још једна радионица у оквиру пројекта „Партнерство у заједници – решење кризе“, који спроводи УГ Златиборски круг из Чајетине. Пројекат се реализује кроз програм ЕУ ПРО Плус, који подржавају Влада Републике Србије и Европска Унија.

Обука коју спроводи УГ „Златиборски круг“ у оквиру пројекта „Партнерство у заједници – решење кризе“, на јучерашњој радионици имала је тему која се односи на стање препрека које постоје на подручју општине Чајетина, везано за особе са инвалидитетом. У протеклом периоду одржане су обуке за представнике социјалне заштите, представнике образовања и представнике здравства.

„Од обука нам је остала још обука за родитеље корисника Дневног боравка за децу са сметњама у развоју “Зрачк“, и запослених у Зрачку. Затим ускоро почиње процес психолошке подршке родитељима путем телефона, и спроводиће се два пута недељно по два сата. Психолог ће бити на располагању родитељима , који могу да постављају питања везано за понашање деце, за неке тренутне ситуације у којима се налазе, и за потребе деце која не могу сами да разреше“, истакла је Весна Белчевић, УГ „Златиборски круг“.

На овој радионици су присуствовали представници свих локалних институција: Центар за социјални рад, представници локалне самоуправе, школе, полиције, сектора за вандредне ситуације и предшколске установе… Водитељке радионице биле су: Светлана Главинић, магистар дефектолошких наука и Мирјана Милићевић, мастер дефектолог из Ивањице. Циљ спровођења радионица је обезбеђивање шире подршке у локалној заједници кроз систематски приступ положају и потребама деце са сметњама у развоју и њихових породица у ванредним и кризним ситуацијама.

„Оно што је значајно јесте да смо представнике локалних институција информисали и отклонили им неке недоумице, предрасуде, када су упитању особе са инвалидитетом. Овај Протокол ће много допринети самим особа са сметњама у развоју на територији општине Чајетина, јер ће овај Протокол дати смернице за израду следећег планског документа. А у питању је план заштите и спасавања општине Чајетина, који се ради на сваких пет година, и следеће године би требало да буде израђен нови“, каже Светлана Главинић, магистар дефектолошких наука .

Завршница овог Пројекта представља оспособљавање запослених у свим областима које су везане за рад са децом са сметњама у развоју, као и представље Протокола у јавности, с обзиром на то да је реч о званичном документу, који ће бити пример другим општинама.

Златиборпресс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Представљање активности спроведених у циљу ревизије Плана квалитета ваздуха

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због поплава евакуисане 24 особе, укључујући деветоро деце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најјефтиније дестинације за летовање

ОГЛАСНА ТАБЛА

Како превремено пензионисани до веће пензије

ОГЛАСНА ТАБЛА

У суботу 5. Косидба у Кривој Реци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Презентација концепта паментих градова (smart sity) на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бесплатни офталмолошки прегледи на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас без струје у следећим улицама:

ОГЛАСНА ТАБЛА

Град се укључио у акцију „Ужице за Луку“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА