ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

УГ „Златиборски круг“ одржало још једну радионицу за подршку деци са сметњама у развоју ( видео)

Јуче је у библиотеци „Љубиша Р. Ђенић“ одржана још једна радионица у оквиру пројекта „Партнерство у заједници – решење кризе“, који спроводи УГ Златиборски круг из Чајетине. Пројекат се реализује кроз програм ЕУ ПРО Плус, који подржавају Влада Републике Србије и Европска Унија.

Обука коју спроводи УГ „Златиборски круг“ у оквиру пројекта „Партнерство у заједници – решење кризе“, на јучерашњој радионици имала је тему која се односи на стање препрека које постоје на подручју општине Чајетина, везано за особе са инвалидитетом. У протеклом периоду одржане су обуке за представнике социјалне заштите, представнике образовања и представнике здравства.

„Од обука нам је остала још обука за родитеље корисника Дневног боравка за децу са сметњама у развоју “Зрачк“, и запослених у Зрачку. Затим ускоро почиње процес психолошке подршке родитељима путем телефона, и спроводиће се два пута недељно по два сата. Психолог ће бити на располагању родитељима , који могу да постављају питања везано за понашање деце, за неке тренутне ситуације у којима се налазе, и за потребе деце која не могу сами да разреше“, истакла је Весна Белчевић, УГ „Златиборски круг“.

На овој радионици су присуствовали представници свих локалних институција: Центар за социјални рад, представници локалне самоуправе, школе, полиције, сектора за вандредне ситуације и предшколске установе… Водитељке радионице биле су: Светлана Главинић, магистар дефектолошких наука и Мирјана Милићевић, мастер дефектолог из Ивањице. Циљ спровођења радионица је обезбеђивање шире подршке у локалној заједници кроз систематски приступ положају и потребама деце са сметњама у развоју и њихових породица у ванредним и кризним ситуацијама.

„Оно што је значајно јесте да смо представнике локалних институција информисали и отклонили им неке недоумице, предрасуде, када су упитању особе са инвалидитетом. Овај Протокол ће много допринети самим особа са сметњама у развоју на територији општине Чајетина, јер ће овај Протокол дати смернице за израду следећег планског документа. А у питању је план заштите и спасавања општине Чајетина, који се ради на сваких пет година, и следеће године би требало да буде израђен нови“, каже Светлана Главинић, магистар дефектолошких наука .

Завршница овог Пројекта представља оспособљавање запослених у свим областима које су везане за рад са децом са сметњама у развоју, као и представље Протокола у јавности, с обзиром на то да је реч о званичном документу, који ће бити пример другим општинама.

Златиборпресс

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Распуст у Србији – четири различита датума почетка летњег одмора за четири категорије ђака

Временска прогноза за суботу – 25. мај

У мале пројекте грађана уложено више од 70 милиона динара

Млади кромпир из рерне: Направите га уз прелив који ће одушевити укућане (ВИДЕО)

Отворен трећи „Bazzum“ џез фестивал

Објављене нове цене горива које ће важити до 31. маја

Бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља у Чајетини

Данас су Свети Ћирило и Методије

Представљена збирка песама ‘’Кошмари Кошара’’ посвећенa пакленим данима Битке на Кошарама (ВИДЕО)