ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Удружење родитељ – Ужице: „Шта је спорно у стаза на којима малишани учествују?“

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ! Како су се и прошле године, па тако и ове, на друштвеним мрежама појавили коментари појединаца на објаве фотографија са Пузијаде, а везане за изглед стаза на којима малишани учествују, инсинуације да је срамно да пужу на дугиним бојама лгбт заједнице, имамо потребу да се, најпре као родитељи, па онда и чланови овог, изнад свега хуманитарног Удружења, осврнемо на то.
Како смо првих седам година ове манифестације користили итисон траке, поклон салона намештаја и тепиха, у тамно сивој и бордо боји, тада јединим у опцији за донацију, схватили смо да су стазе уже, и да малишанима треба нешто шири простор за дружење. Из салона су од срца поклонили итисон траке већих димензија, у бојама које су живописније, пријемчиве дечијем оку, радости и пажњи. Никаквих других намера није могло бити, јер, сложићете се, пузидром не би био тако весео да су стазе црне или браон боје. То што су боје одређених друштвених заједница дугине, изгледа да ограничава остале да из тог спектра одаберу ишта од понуђеног, а да не буде злих коментара.
У обзир су долазиле и подне пузле, које би се спајале, али сва паковања су подразумевала комбинацију истих боја које већ имамо, а у обзир нису долазиле коцке са ситним елементима, да их деца не би стављала у уста, као ни производи од шкодљивих материјала у себи.
Тако да, позивамо све који имају бољу идеју и драгу вољу да спонзоришу будући пузидром, да нас слободно контактирају да реализујемо срећније решење, како све активности које дуги низ година волонтерски радимо (а то бројне породице и родитељи са којима смо сарађивали најбоље знају), не би биле засењене: хуманитарне активности социјално угроженим и вишечланим породицама, деци без родитељског старања, као и оболелој деци, самохраним родитељима, помоћ у набавци опреме Дому за стара лица, бесплатне радионице за труднице и дојиље, пилатес за труднице, бесплатни прегледи и монтирања дечијих ауто седишта, наградни конкурси на тему дојења, подршка дојењу и здравим стиловима живота, симболична такмичења тата у брзом повијању беба, стручне трибине о превенцији меланома са преко 300 дермоскопских прегледа, трибине о вантелесној оплодњи и подршци родитељима који који кроз ту борбу пролазе, едукације матураната за штетан утицај алкохола и дрога у вожњи, сарадња са дечијим вртићима на пољу здравих стилова живота, недеље здравља уста и зуба, као и саобраћајним полигонима, сарадња са школом за слушно ометену децу, сарадња са бројним удружењима, институцијама и појединцима, што се све може видети кроз бројне албуме на фб страници.
До тада, нека лепота буде у оку посматрача, и нека свако види оно што жели.
Огласна табла
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Фигура жене у гусларству: Стеванија једнака међу њима (ФОТО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Меморијално музичко-књижевно вече

ОГЛАСНА ТАБЛА

Традиционалном акцијом удружење “Јефимија” и град Ужице придружили се кампањи “Дај педалу раку” (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Југословенка у ГКЦ

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 82. годишњица ослобођења Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радник са просечном платом за литар уља ради 25 минута, за веш машину осам дана

ОГЛАСНА ТАБЛА

Константан пад производње и прераде кромпира у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

У току Јавни позив за подстицаје за набавку опреме и механизације у сточарској производњи, подношење захтева до другог октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње исплата једнократне помоћи за 1,1 милион деце у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА