ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Удружење пензионера у Чајетини, активности у 2023. години (видео)

У складу са колективним уговором о друштвеном стандарду пензионера, успешно је реализован Програм рехабилитације за 2023. годину. За коришћење бањских услуга Удружењу пензионера се јавило 157 пензионера, од којих је право на коришћење бање стекло њих 40. Поред одласка у бање, Удружење је успело да организује и низ здравствеих прегледа, а своје просторије уступали су и за акције добровољног давања крви које су биле веома успешне.

Удружење пензионера општине Чајетина у 2023. години је кроз организоване активности значајно допринело побољшању квалитета живота својих чланова стављајући акценат на реализацију програма рехабилитације, активности у циљу побољшања и очувања здравља, организовање летовања, дружења, снабдевање зимницом, а посебна подршка у виду хуманитарних пакета упућена је пензонерима са најнижим примањима. Успели су да издвоје средства за набавку 273 хуманитарна пакета.

„Пакети су корисницима дистрибуирани директно на кућне адресе, а за ову активност посебно се захваљујемо КЈП Златибор на изузетној подршци. Њихово уступање возила и возача било је кључно за успешну доставу пакета на кућне адресе“, нагласио је Славко Пантовић, председник УП Чајетина.
Значајна подршка пензионерима стиже и кроз активности везане за набавку зимнице, полутки за сушење, и друго омогућивши им куповину квалитетних намирница уз повољније цене и могућност куповине преко административне забране.

Нешто што је обележило крај 2023. године, на шта је Удружење посебно поносно, јесте свакако велико дружење пензионера које је одржано 1. децембра. Овај догађај окупио је 770 пензионера из целе Србије, а за организавање скупа Удружење је, поред Рекреативно- туристичког комплекса Златибор где је дружење и организовано, захвално општини Чајетина чији допринос је био кључан у стварању овог незаборавног догађаја.

Иначе, из Удружења истичу да је сарадња са локалном заједницом током претходне године била изузетно плодна и успешна. Крајем године Удружење пензионера општине Чајетина одржало је Изборну скупштину. Изабран је председник, управни одбор, нови чланови месних одбора, а први пут бирани су повереници из месних заједница. Сви они заједно настојаће да кроз реализацију разних активности буду и даље подршка својим члановима.

Златибор пресс

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Пореска управа објавила календар пореских обавеза фирми за март

У недељу бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља Чајетина

Поклон ученика Уметничке школе Граду у години националне престонице културе (ВИДЕО)

Данас прелиминарна ранг-листа пензионера за рехабилитацију о трошку Фонда ПИО

Пријепоље погодила два земљотреса

Нове цене горива

У ужичком породилишту рођено шест беба

Бесплатни превентивни прегледи у недељу 3. марта

Група грађана „Слога“ излази самостално на предстојеће локалне изборе у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА