15.4 C
Uzice
април 26, 2019
BAJINOBAŠTANSKE VESTI FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Udao 18 konobarica, pa stavio katanac na kafanu!

Kafana zvučnog imena „Bristol“ prazna i zaključana čami kraj puta u Obajgori, selu na ulazu iz pravca Kadinjače u Bajinu Baštu. 

Na vratima još stoji nalepnica sa tim nazivom kafane, a iznad tabla „Trgovinsko-ugostiteljska radnja Bristol kod Simića“. Onog Simića koji se pročuo po tome što se iz ove njegove kafane udalo 18 konobarica.

 – To je tačno, sve su se dobro udale. Dobile decu, neke već i unuke, a nijedna se nije razvela. Žive sada u Bajinoj Bašti, Užicu, ima ih i u Francuskoj, Švajcarskoj. Jave se ponekad, neke i srećem – priča za „Politiku“ Milorad Mišo Simić, vlasnik ove zatvorene kafane.

Sa suprugom Draganom ima šestoro dece i šestoro unučića.

„Bristol“ je pre neku godinu zatvorio, ali se ugostiteljstva, koje je deo njegovog života, nije odrekao. Uzeo je pod zakup bajinobaštanski Klub penzionera, na ženino ime otvorio bife „Penzioner – kod Dragane“. I tu ima zaposlenu konobaricu, Radmilu Lazarević, ali ona o udaji ne razmišlja. Već je baka četiri unuka.

Porodičnu kafanu u Obajgori prvo držali njegovi roditelji, a on se prisetio kako je bilo oko konobarica udavača.

 – Roditelji su uvek zapošljavali konobarice, radilo ih je u „Bristolu“ nekad i po tri zajedno. Svraćali su mnogi momci za ženidbu. One su stanovale na spratu kafane u sastavu porodične kuće i ovde provodile najveći deo vremena, nisu tada išle uveče po kafićima. Pa kako bi se koja zaposlila i radila nekoliko meseci, tako bi brzo ovde našla mladoženju. Ukupno 18 konobarica se tako udalo. Poslednja koja je odavde stupila u brak bila je Melanija Stefanović sada Gagić, svadbu smo pravili u kafani, a snimala je televizija. Pročuo se „Bristol“ po ovoj neobičnosti, postao je kafana srećne ruke za udavače i mladoženje – priseća se Simić.

Ali već deceniju udaje u „Bristolu“ se ne dešavaju. Promenila se vremena: manje je konobarica, a mnogo neženja u ovim selima.

 Simić otkriva razloge zbog kojih je rešio da zatvori kafanu.

 – Zatvorio sam jer su poplave i klizišta u ovom kraju tada oštetile zidove kafanske kuhinje. Kako da otovrim „Bristol“ za goste ako kuhinjski zid može da ih ugrozi. Zato sam i iznajmio bife kluba Penzionera, da ne prekidam tradiciju – zaključuje Simić.

Izvor:alo.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Danas je Veliki petak, najtužniji hrišćanski praznik

Oglasna Tabla

Sve je spremno za 7. Turnir šampiona Užice 2019 (VIDEO)

Oglasna Tabla

Православна правила уочи Васкрса: Овако треба да фарбате јаја ако хоћете да испоштујете традицију

Oglasna Tabla