Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

“Удахнимо живот природи” и у 2023. години уз подршку Министарства заштите животне средине

Члан Градског већа Миодраг Петковић потписао је у Министарству заштите животне средине уговор о суфинансирању пројекта “Удахнимо живот природи”, вредан 1,2 милиона динара. По конкурсу овог министарства одобрена су средства у износу од 977 хиљада, док је учешће града 244 хиљаде динара.

Ово је практично наставак пројекта, у оквиру ког је у сарадњи са Министарством за заштиту животне средине реализовано пошумљавање бројних површина у граду

Град Ужице је у 2019. години реализовао пројекат у оквиру кога је пошумљено 5, 22 хектара. Засађено је више од 13 000 стабала Горског јавора у ужем центру града. Наредне 2020. године засађено је 22.800 садница Црног бора и Белог Јасена, такође у ужем центру града. Пошумљено је и 6 парцела на следећим локалитетима: Крчагово, Градска плажа, Мало Забучје, Љубање и Дубоко. Пројектом „Удахнимо живот природи IV“  у 2021. години пошумљено је пет парцела укупне површине око 2 хектара и засађено укупно 5.125 садница Белог бора, Црног бора и Горског јавора.

Средствима опредељеним за ову годину биће пошумљена једна парцела која се налази у МЗ Турица. Предвиђена површина за пошумљавање износи један хектар и планирано је да се засади 500 садница Белог јасена.

У Министарству заштите животне средине потписани су уговори са представницима 53 јединице локалне самоуправе којима се, у складу са Јавним конкурсом расписаним 30. јануара, додељују средстава за суфинансирање пројеката пошумљавања у циљу заштите и очувања предеоног диверзитета у 2023. години.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Држава опет ограничава цене: Хлеб у Србији јефтинији за три динара

Почео други круг пројекта „Дигитализација пијаца“

Пријаве за новчану помоћи по детету почињу 20. августа

Просечна пензија иде на 45.500 динара: Ово је све што треба да знате о новом повећању

Туристичка организација Ужице отпочела реализацију пројекта “E-CrossPass”

Сирогојно Style узима учешће на Међународном фестивалу амбасада у Прагу

Нове цене горива

Две нове изложбе у Рефлектору

Колапс на путу код Ужица: Обрушило се на стотине кубика камења, киша створила одрон