ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗАНИМЉИВОСТИ

Učiteljima i vaspitačima dodatak na aprilsku platu

Dodatak na aprilsku platu, u vidu nagrade za dodatni trud i zalaganje koje su tokom pandemije učitelji uložili, iznosiće 10.000 dinara, kažu iz Ministarstva.

Posle apela koji su sindikati prosvetnih radnika uputili nadležnima, konačno je stigao i potvrdan odgovor – učitelji će biti nagrađeni jer su u celom obrazovnom sistemu bili najviše izloženi riziku oboljevanja od kovida19.

Pored učitelja, nagrade će dobiti i vaspitači, ali u iznosu od 5.000 dinara, što će takođe biti isplaćeno uz aprilsku platu.

“Novca imamo, ne pitajte me odakle nam. Rešili smo da nagradimo naše učitelje koji nisu štedeli sebe u poslednjih godinu dana. Radili su, ne duplo, nego troduplo – sa dva odeljenja u školi i dodatno onlajn sa đacima koji su u izolaciji ili bolesni. Pripreme, popunjavanje eDnevnika i ostalu papirologiju da i ne pominjemo. To se nikako ne može zanemariti i oni su to zaslužili. Isto važi i za vaspitače, samo što će oni dobiti nešto manji iznos jer, kao što znate, što su deca mlađa slabije prenose virus, pa je samim tim i rizik za njih bio manji.” – rečeno nam je iz Ministarstva.

Na naše pitanje da li će roditelji biti nagrađeni jer su i oni radili sa svojom decom vanredno, rečeno nam je da su oni već nagrađeni time što su dobili priliku da provedu više vremena sa svojom decom, da se zbliže i da obnove gradivo iz osnovne škole koje su, možda, propustili.

“Mnogi današnji roditelji imaju rupe u znanju, znate kako je, za vreme bombardovanja propušteno je dosta. Ovo je prilika da izgubljeno nadoknade, pa im mi preporučujemo da prate nastavu na TV-u svakodnevno. Kad dođu s posla i ručaju, pre dnevnika bi to mogla da bude odlična porodična aktivnost.” – kažu iz Ministarstva.

Dodaju i da je onlajn škola u poslednjih godinu dana fantastično organizovana i da nisu dobili niti jednu primedbu, a da pohvale na neprestano pristižu.

P. S. Sigurno ste već shvatili da je prvoaprilska šala ove godine stigla malo ranije (ili – aprililili :))

Izvor: zelenaucionica.com

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Саопштење Градског одбора Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење у вези квалитета ваздуха на територији града Ужица за 18.05.2024.

Викенд дијета за брзо прочишћење организма: Ево шта треба да једете да бисте се стесали

Може ли стид да нас учини бољом особом

Временска прогноза за недељу, 19. мај 2024.

Најављен збор у недељу у Луновом Селу

Србија и ове године на првом месту у Европи по расту броја туриста

Подељене омладинске картице (видео)

Јавни час прве помоћи за основце