OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZANIMLJIVOSTI

Učiteljima i vaspitačima dodatak na aprilsku platu

Dodatak na aprilsku platu, u vidu nagrade za dodatni trud i zalaganje koje su tokom pandemije učitelji uložili, iznosiće 10.000 dinara, kažu iz Ministarstva.

Posle apela koji su sindikati prosvetnih radnika uputili nadležnima, konačno je stigao i potvrdan odgovor – učitelji će biti nagrađeni jer su u celom obrazovnom sistemu bili najviše izloženi riziku oboljevanja od kovida19.

Pored učitelja, nagrade će dobiti i vaspitači, ali u iznosu od 5.000 dinara, što će takođe biti isplaćeno uz aprilsku platu.

“Novca imamo, ne pitajte me odakle nam. Rešili smo da nagradimo naše učitelje koji nisu štedeli sebe u poslednjih godinu dana. Radili su, ne duplo, nego troduplo – sa dva odeljenja u školi i dodatno onlajn sa đacima koji su u izolaciji ili bolesni. Pripreme, popunjavanje eDnevnika i ostalu papirologiju da i ne pominjemo. To se nikako ne može zanemariti i oni su to zaslužili. Isto važi i za vaspitače, samo što će oni dobiti nešto manji iznos jer, kao što znate, što su deca mlađa slabije prenose virus, pa je samim tim i rizik za njih bio manji.” – rečeno nam je iz Ministarstva.

Na naše pitanje da li će roditelji biti nagrađeni jer su i oni radili sa svojom decom vanredno, rečeno nam je da su oni već nagrađeni time što su dobili priliku da provedu više vremena sa svojom decom, da se zbliže i da obnove gradivo iz osnovne škole koje su, možda, propustili.

“Mnogi današnji roditelji imaju rupe u znanju, znate kako je, za vreme bombardovanja propušteno je dosta. Ovo je prilika da izgubljeno nadoknade, pa im mi preporučujemo da prate nastavu na TV-u svakodnevno. Kad dođu s posla i ručaju, pre dnevnika bi to mogla da bude odlična porodična aktivnost.” – kažu iz Ministarstva.

Dodaju i da je onlajn škola u poslednjih godinu dana fantastično organizovana i da nisu dobili niti jednu primedbu, a da pohvale na neprestano pristižu.

P. S. Sigurno ste već shvatili da je prvoaprilska šala ove godine stigla malo ranije (ili – aprililili :))

Izvor: zelenaucionica.com

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Potresna ispovest Ivane iz Užica: Tata mi je dva puta dobio koronu, prvi put je jednom kinuo. Drugi put je umro

Oglasna Tabla

Ove nedelje pojačana kontrola prekoračenja brzine, od srede “Spid maraton”

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak – 20. april

Oglasna Tabla

Narodna stranka: Iskopavanje litijuma ugrožava celu Srbiju

Oglasna Tabla

Kon: U Beogradu se skoro stiglo do kolektivnog imuniteta

Oglasna Tabla

Najbolje užičko – Dejan Petrović, ambasador srpske trube

Oglasna Tabla

Vodostaj Zovinskog jezera u opadanju, meštani uplašeni od pokretanja klizišta

Oglasna Tabla

Ko je bila najstarija srpkinja koja je preminula u 109. godini: Nadežda se družila sa Desankom Maksimović, nije pila ni pušila

Oglasna Tabla

Hleb treba poštovati: Snažne reči patrijarha Pavla promeniće vas iz korena

Oglasna Tabla