ОГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Учитељ Сава учи ђаке пеглању и другим кућним пословима

https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo

Учитељ из Подгорице Сава Ковачевић из Основне школе Октоих, кроз забаву и смех, учи своје ђаке да пеглају кошуље, панталоне и мајице.

Постоје професори које памтимо и постоје професори које памтимо зато што су цареви, као учитељ из Подгорице Сава Ковачевић из Основне школе Октоих.

Да је он стварно један ултимативни цар који заиста води рачуна о својим ђацима, те и да не води рачуна само о форми, већ о суштини, говоре бројне награде и лепе речи које за њега имају како ђаци, тако и колеге широм региона, а то већ није мала ствар.

Поред тога што их учи како се прже палачинке, он их учи и да не буду лењивци који зависе од других и то тако што их учи да пеглају и слажу своје ствари.

Након што се на официјалној Фејсбук страници основне школе Октоих из Подгорице појавио пост на којем се виде ученици В-2 ове школе како уз помоћ учитеља, кроз забаву и смех, уче да пеглају кошуље, панталоне и мајице, запитали смо се само једно – ко је овај цар и како му успева да деци држи пажњу током оспособљавања за кућне послове?

Да не грешимо душу, у просвети, како у Србији, тако и у региону, има заиста људи који воле свој посао и који су и наставници и педагози и пријатељи и људи.

Али, нажалост, у сенци оних који не могу да се изборе са темпераментом незаинтересованих и понекад, веома бахатих и безобразних тинејџера, учитељи попут Саве ретко избијају у први план.

Међутим, када се то деси, онда читав регион прича о њима. А, о Сави има да се прича итекако. Наиме, Саво је познат као учитељ који своје ученике не гледа према именима у дневнику, већ им је посвећен максимално.

Учи их, негује и пази и што је можда најбитније, не даје никоме да говоре ружне речи о њима.

Сава је добитник награде из Фонда за квалитет и таленте, као и признања регионалне асоцијације Најбољи наставници бивше Југославије, а поводом добијања овог признања, дао је и интервјуу за подгорички Дан.

“Суштина нашег посла јесте да је ученик у центру самог наставног процеса и да постиже максимум, а ми смо ти који ћемо те услове обезбиједити и свако од њих може доћи максимално до изражаја. Не дисциплинујем их, него се трудим да их научим да они сами себе дисциплинују. Морају бити свесни шта њихово понашање може да значи другима и колико може да утиче на друге и на сам процес учења. Ми (радници у просвети) смо ти који стварају имиџ и интегритет друштва. Тако да свако од нас представља себе али и образовни систем у Црној Гори”

Данас у доба када се клинци диве јутјуберима и инфлуенсерима, заинтересовати децу да сами обаваљају неке основне кућне послове, а да то раде са осмехом на лицу, стварно је реткост.

Притоме их не терате, већ они то раде са уживање. А када видите тако нешто, сасвим је кул то што их награђујете палачинкама и поклонима, свакоме понособ, за Нову годину, баш како то Сава ради.

Можда, кажем, само можда да је више оваквих људи и педагога попут Саве Ковачевић у Србији, па и широм региона, можда не би смо имали ситуацију коју имамо, а која баш и није весела, ни са једне, нис а друге стране катедре.

Извор: Ноизз.рс / Фото: Фацебоок

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Занимања од којих млади беже, а зараде су и два, три пута веће од оних које имају лекари и наставници

ОГЛАСНА ТАБЛА

Продужен рок до 1. априла за подстицаје по хектару биљне производње

ОГЛАСНА ТАБЛА

На територији ПУ Пријепоље од почетка године евидентирано 21 одсто више саобраћајних прекршаја него лане

ОГЛАСНА ТАБЛА

За три дана контроле саобраћаја скоро 13.000 прекршаја, брза вожња најчешћи узрок несрећа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Од данас нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПКС: Желимо да подржимо мале произвођаче у туризму

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пожешки већници усвојили предлог буџета за 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог Харалампија

ОГЛАСНА ТАБЛА

Чоколадни колач који се не пече: Допашће се свим љубитељима слаткиша

ОГЛАСНА ТАБЛА