OGLASNA TABLA
FOTO RAZGLEDNICA ZANIMLJIVOSTI

Učite decu da ne budu bogata, već srećna: Najbolji savet Minje Subote svim roditeljima

Čuveni kompozitor i voditelj emisije uz koju su stasale mnoge generacije “Muzički tobogan” Minja Subota preminuo je u 82. godini.
Njegovi najbliži prijatelji i saradnici opisivali su ga kao izuzetnog čoveka koji je mnogo učinio za Srbiju i srpsku decu.

U jednom intervjuu za Ženu Blic Minja je prokomentarisao i savremeno odrastanje mališana, koje se u mnogome razlikuje od ranijih generacija.

– Desilo se nešto što nije dobro. Pametni telefoni u rekordnom roku osvojili su roditelje, a samim tim i decu. Oduzimaju im ogromno vreme jer mališani, umesto s telefonom u rukama, treba da ga provode u drugim aktivnostima. Decu treba da vratimo društvenom životu jer preko telefona ne mogu da razmenjuju poštene, iskrene i varničave rečenice koje mogu da izgovaraju tokom razgovora uživo.

Zbunjeni roditelji danas traže savete od stručnih lica kako da odgajaju srećnu decu, a Minja je izdvojio šta bi danas bilo najvažnije za svakog roditelja:

– Moja poruka roditeljima je da oni pre svega moraju da budu borci za svoju decu. Oni moraju da se bora da njihova deca žive bolje, pa ako treba, i neka se udružuju i stvaraju organizacije za dobrobit svojih naslednika.

– Ne učite decu da budu bogata. Učite ih da budu srećna. Na taj će način jednog dana znati prepoznati vrednost stvari, a ne njihovu cenu – rekao je jednom prilikom Minja i tako ostavio najvažniji i najbolji savet roditeljima.

foto:printscr

Izvor: Žena.Blic

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Radikali u Užicu besplatno delili Šešeljeve knjige (VIDEO)

Oglasna Tabla

Međunarodni turnir „Revija Gracija KUP – 2021.“

Oglasna Tabla

“Trka za zdravlje” u subotu na Gradskoj plaži

Oglasna Tabla

Kako je oktobar ujedinio žene širom sveta

Oglasna Tabla

Za vikend počinje zimsko računanje vremena, vratiti časovnike sat unazad

Oglasna Tabla

Ovakav džin još nije viđen u Srbiji: Težak 246 kilograma, dobio ime po Aleksandru Velikom

Oglasna Tabla

Dr Kon o sinoćnjem incidentu i kovid propusnicama: Tražićemo ŽESTOKE MERE

Oglasna Tabla

Данас је Света Петка, светитељка-заштитница жена

Oglasna Tabla

Održan festival „Dani gusala“ posvećeni Mihailu Milovanoviću (VIDEO)

Oglasna Tabla