ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ученик ужичке школе пиштољем изазвао панику међу ђацима у школском дворишту

Ученик осмог разреда Основне школе „Душан Јерковић“ у Ужицу изазвао је јуче панику међу ученицима када је, у школском дворишту, пуцао из, највероватније, пиштоља на каписле.

Четрнаестогодишњак је, према Данасовим сазнањима, за време великог одмора у поподневној смени, на кошаркашком игралишту код школе, извадио такав пиштољ и њиме два пута пуцао у ваздух.

Након тога, пиштољ је уперио у групу ученика и, према сведочењима очевидаца, покушао је да побегне. Међутим, ухватили су га полицајци који обезбеђују ту школу, као и остале школе у Србији, након трагедије 3. маја у београдској ОШ „Владислав Рибникар“.

„Тај осмак је, на кошаркашком игралишту испред школе, два пута пуцао у ваздух из пиштоља и онда га уперио у дечаке из мог одељења. Они су се веома уплашили“.

„Када се завршио велики одмор, успели смо да уђемо у учионицу. Једна девојчица, из одељења тог дечака који је пуцао, ушла је са нама и закључала врата од учионице. Говорила нам је, све време, да ће све бити у реду, да не бринемо и да сачекамо да дође наставница“, сведочи један од ученика школе и додаје да је све то трајало петнаестак минута.

Потом је, каже, дошла наставница и смиривала ученике тог одељења.

„Сви смо се много уплашили, а нека деца су плакала“, сведочи за Данас ученик и наводи да је „дечака који је пуцао јурила и ухватила полиција“.

Мирјана Максимовић, директорка школе, потврдила је за Данас да се све то догодило и навела да су „дечака са пиштољем приметили полицајци који обезбеђују школу и да су брзо реаговали“.

Додала је да је школа о томе обавестила мајку дечака који је, у њеном присуству, одведен у полицију и навела да би у току дана, у складу са протоколом, требало да се састане школски тим за заштиту од насиља, ради предузимања одговарајућих мера.

„Обавештена сам да то није био прави пиштољ, него, ваљда, играчка и он је одузет ученику али, свеједно, то није дозвољено да се доноси у школу“, казала је за Данас директорка.

У Полицијској управи Ужице, Данасу је речено да је „школски полицајац јуче пријаво да је ученик осмог разреда, за време великог одмора у другој смени, пуцао из пиштоља на каписле“.

„Тај пиштољ му је одузет и, у присуству његове мајке, дао је изјаву у Полицијској управи. О томе су обавештени Више јавно тужилаштво и Центар за социјани рад у Ужицу“, званично је речено Данасу у ужичкој полицији.

У Вишем јавном тужилаштву објашњавају да су „наложили полицији да им достави одузети пиштољ, како би га послали на вештачење“ и да ће „у зависнисти од исхода вештачења, предузети одговарајуће мере из своје надлежности“.

„Највероватније, ради се о пиштољу на каписле, али то ће се утврдити вештачењем у Криминалистичком центру у Ужицу које би требало да се обави сутра“, речено је Данасу у ужичком Вишем јавном тужилаштву.

Данас

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Новогодишњи празници на Златибору уз мноштво популарних извођача

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Ми се надамо, нада је живот“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужичанин у аутомобилу превозио 4,5 килограма марихуане

ОГЛАСНА ТАБЛА

Српска ракија стављена у топ 10 најбољих жестина на свету, заузела четири места на листи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Исплата пензија од суботе 9. децембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

СК Звезда се припрема за нову сезону

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико је Србија ове године зарадила од извоза малине?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још данас можете да се пријавите за „Моја прва плата“

ОГЛАСНА ТАБЛА