ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Ученик шестог разреда претучен после школе, ударан рукама и тврдим предметом

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Ужице – Мајка малолетног дечака, ученика шестог разреда Основне школе Краљ Петар ll у Ужицу, јуче око 14 часова, добила је позив из службе Хитне помоћи, јер је, како је тада сазнала, њен син задобио повреде после часова.

Како ова Ужичанка наводи, њеног сина, после школе сачекао је његов вршњак, у пратњи момка за кога каже да има 17 година.

“Застрашујуће је то што се све догодило усред белог дана. Како ми је рекао, старији момак га није ударао, само је стајао поред. Млађи му је пришао са леђа, ухватио га за раме. Када се окренуо, добио је ударац у око и више удараца у главу. Повреде које је задобио нису могле настати само ударцем руке, већ је држао неки чврст предмет”, каже забринута мајка за Данас, истичући да је дечак одмах примљен у ужичку болницу.

У Општој болници, дечак који је задобио повреде главе и десног ока је збринут, а свакодневно ће на терапију одлазити наредних седам дана.

“Ударци су били такви да су могли и да га убију. Срећом, лекари су проверили и установили да му је и оштрина вида добра, али морамо ићи код хирурга. Сачекаћемо да се опорави, а онда ћемо видети шта даље”, каже ова мајка.

Познати јој су сви учесници догађаја, а према њеним речима, са мајком једног детета укљученог у догађај је безуспешно покушала да разговара.

“Једна девојчица му је већ месец дана претила да ће га претући њен дечко, а она је такође шести разред. Све се десило планирано. Имали смо и ми те године, али овакве ствари се нису дешавале”, каже и напомиње да су чланови њене породице већ дали изјаве у Полицијској управи у Ужицу.

Она наглашава и да је брине шта ће бити када дете поново пође у школу. Иако верује да ће у њој бити безбедан, плаши је шта би се могло догодити на путу од куће до школе.

Са друге стране, родитељи дечака, за кога нападнуто дете каже да му је нанео повреде, за Данас нису желели да коментаришу овај случај.

Представници Савета родитеља Прве основне школе краља Петра ИИ, истичу да осуђују насилничко понашање и апелују на надлежне институције да се укључе у решавање проблема, док директор школе, Данијел Радевић, за Данас потврђује да је упознат са догађајем, за који истиче да се десио ван школских просторија.

“Школа има свој Тим за превенцију насиља и континуирано се бавимо том темом. Сада, по предвиђеној процедури организујемо Тим у проширеном саставу, у који ће ући и представници Центра за социјални рад, Дома здравља, МУП-а и родитељи ученика”, каже Радевић.

Он додаје да се проблем не односи само на учеснике инцидента и ту школу, већ и на остале школске установе, родитеље и целу локалну заједницу.

“Вршњачко насиље је постало честа појава. Верујем да је оно последица пандемије и изолације, одвајања одељења по сменама и групама. Деца нису социјализована, па немају развијену толеранцију”, оцењује директор ове ужичке основне школе.

Осим тога, он истиче да та школа ради “све што је до ње”, организује радионице, а запослени континуирано подстичу децу да конфликте не решавају фиизичким сукобима.

Миленија Марковић, просветни инспектор за предшколско, основно и средње образовање у Ужицу, потврђује за Данас да је случај пријављен инспекцији.

“Тим за превенцију насиља ће донети закључке за школу, по којима ће она морати да поступа, а у складу са својим надлежностима, просветна инспекција је тражила да се то уради у најкраћем могућем року”, каже Марковић.

У случај је од јуче, према сазнањима Данаса, укључена и полиција, која је прикупила информације и узела изјаве учесника инцидента, али на питања која су упућена Полицијској управи у Ужицу, до закључења овог текста нисмо добили одговор.

Неколико родитеља ученика, који нису желели да говоре јавно, за Данас су рекли да верују да би проблема било мање уколико би се у школе вратили школски полицајци или видео-надзор и жале што немају моћ да утичу на такве одлуке.

Извор: danas.rs/Ана Милошевић

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ево како можете помоћи трочланој породици из Косјерића

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кобан пад са мотора – Дечак (14) из Пожеге после неколико дана подлегао повредама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Интезивно се ради на решавању проблема мештана Беле Земље

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расписан конкурс за доделу градских стипендија за ученике средњих школа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове цене природног гаса за јавно снабдевање од 1. новембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Цена дизела и бензина остаје иста у наредних седам дана

ОГЛАСНА ТАБЛА

Михољски сусрети села сутра у Злакуси

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Music vibes“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Књижевно вече посвећено словенској митологији

ОГЛАСНА ТАБЛА