ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Učenički parlament u poseti lokalnoj samoupravi

U sredu, 7.10.2020. godine članovi Učeničkog parlamenta OŠ Dimitrije Tucović su posetili Opštinu Čajetina u okviru obeležavanja Dečje nedelje. Sednici je prisustvovalo 13 članova UP iz Čajetine i sa Zlatibora, koordinatorka UP Ivana Milojević, školski pedagog Jelena Žugić i nastavnica likovne kulture Danica Šišović.

Učenike je primio novoizabrani predsednik SO Čajetina Arsen Ćurić uz prisustvo lokalnih medija i PR opštine Marije Čančarević. Sednicom su predsedavali predsednik SO Čajetina Arsen Đurić i predsednica Učeničkog parlamenta Katarina Žunić.

Predsednik SO Čajetina, Arsen Đurić je upoznao đake kako funkcioniše lokalna samouprava, kako se donose odluke u lokalnom parlamentu i kako se one sprovode. Đacima su predstavljeni najznačajniji projekti opštine Čajetina, kao što su: izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda, gondola, rekonstrukcija sportske hale u Čajetini, kupovina sportske hale na Zlatiboru, otvaranje Kulturnog centra na Zlatiboru.

Članovi UP su postavljali pitanja koja se odnose na školski život, budućnost mladih u opštini Čajetina i predložili su neke inicijative, kao što je besplatan ski pas uz đačku knjižicu. O ovom predlogu će predstavnici opštine Čajetina razgovarati sa predstavnicima skijališta Srbije, kako bi učenici koji su članovi skijaških klubova na Zlatiboru imali besplatan pristup skijaškim stazama na ski centru Tornik.

Katarina Žunić, predsednica Učeničkog parlamenta je ovom prilikom govorila o ulozi i značaju Učeničkog parlamenta u školskom životu, aktivnostima koje će parlament sprovoditi tokom 2020/21. godine, kao i projektu „Obrazovanje za prava deteta“ u koji je parlament aktivno uključen.

Članovima Učeničkog parlamenta veoma se dopao prijem u SO Čajetina, koji je protekao u prijatnoj atmosferi i završen je dogovorom da se neki od budućih sastanaka Učeničkog parlamenta održi u sali SO Čajetina. Na kraju druženja, učenici su zajedno sa nastavnicom Danicom Šišović poklonili predstavnicima SO Čajetina svoje radove izrađene na likovnoj sekciji.

Predsednica UP Katarina Žunić zahvalila se na srdačnom prijemu i istakla da se nada da će se ova saradnja nastaviti kroz zajedničke aktivnosti lokalne samouprave, škole i Učeničkog parlamenta.

Izvor: zlatibor.tv

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Први сертификовани органски сир и кајмак прави се од млека крава са златиборских пашњака

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пољопривредници: Министарство да објасни зашто не испуњава договорено

ОГЛАСНА ТАБЛА

Просечна децембарска плата 95.093 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Екипа ЛУ Златибор успешна у такмичарском делу Сабора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Туристичке организације Херцег Новог и Ужица потписале споразум о сарадњи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хип хоп журка у ГКЦ-у

ОГЛАСНА ТАБЛА

Неколико хиљада бахатих возача на корак од одузимања возила

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас Свети Симеон Мироточиви

ОГЛАСНА ТАБЛА

Михајило Јакшић шампион Србије у дворани

ОГЛАСНА ТАБЛА