OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Učenički parlament u poseti lokalnoj samoupravi

U sredu, 7.10.2020. godine članovi Učeničkog parlamenta OŠ Dimitrije Tucović su posetili Opštinu Čajetina u okviru obeležavanja Dečje nedelje. Sednici je prisustvovalo 13 članova UP iz Čajetine i sa Zlatibora, koordinatorka UP Ivana Milojević, školski pedagog Jelena Žugić i nastavnica likovne kulture Danica Šišović.

Učenike je primio novoizabrani predsednik SO Čajetina Arsen Ćurić uz prisustvo lokalnih medija i PR opštine Marije Čančarević. Sednicom su predsedavali predsednik SO Čajetina Arsen Đurić i predsednica Učeničkog parlamenta Katarina Žunić.

Predsednik SO Čajetina, Arsen Đurić je upoznao đake kako funkcioniše lokalna samouprava, kako se donose odluke u lokalnom parlamentu i kako se one sprovode. Đacima su predstavljeni najznačajniji projekti opštine Čajetina, kao što su: izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda, gondola, rekonstrukcija sportske hale u Čajetini, kupovina sportske hale na Zlatiboru, otvaranje Kulturnog centra na Zlatiboru.

Članovi UP su postavljali pitanja koja se odnose na školski život, budućnost mladih u opštini Čajetina i predložili su neke inicijative, kao što je besplatan ski pas uz đačku knjižicu. O ovom predlogu će predstavnici opštine Čajetina razgovarati sa predstavnicima skijališta Srbije, kako bi učenici koji su članovi skijaških klubova na Zlatiboru imali besplatan pristup skijaškim stazama na ski centru Tornik.

Katarina Žunić, predsednica Učeničkog parlamenta je ovom prilikom govorila o ulozi i značaju Učeničkog parlamenta u školskom životu, aktivnostima koje će parlament sprovoditi tokom 2020/21. godine, kao i projektu „Obrazovanje za prava deteta“ u koji je parlament aktivno uključen.

Članovima Učeničkog parlamenta veoma se dopao prijem u SO Čajetina, koji je protekao u prijatnoj atmosferi i završen je dogovorom da se neki od budućih sastanaka Učeničkog parlamenta održi u sali SO Čajetina. Na kraju druženja, učenici su zajedno sa nastavnicom Danicom Šišović poklonili predstavnicima SO Čajetina svoje radove izrađene na likovnoj sekciji.

Predsednica UP Katarina Žunić zahvalila se na srdačnom prijemu i istakla da se nada da će se ova saradnja nastaviti kroz zajedničke aktivnosti lokalne samouprave, škole i Učeničkog parlamenta.

Izvor: zlatibor.tv

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sedmični izveštaj Zavoda za javno zdravlje Užice

Oglasna Tabla

Blagi porast hospitalizovanih u Zlatiborskom okrugu: U bolnici u Užicu pet pacijenata, u Krčagovu 57

Oglasna Tabla

Nema inficiranih učenika u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Više od 30.000 tužbi građana protiv banaka

Oglasna Tabla

Nagrada Press vitez novinaru Slobodanu Simiću iz Užica

Oglasna Tabla

Podeljeno 400 sadnica javora i jasena (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak – 27. oktobar

Oglasna Tabla

Данас је Света Петка, светитељка-заштитница жена

Oglasna Tabla

Povratak starog giganta – „Budimka“ punim kapacitetom

Oglasna Tabla