ОГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ученици Техничке школе из Пожеге чистили реку Скрапеж

Ученици Техничке школе у Пожеги су у среду, 25. октобра кроз организовану акцију очистили реку Скрапеж, преноси Форца Пожега. На велику количну отпада, пластичне флаше, кесе и још много других ствари нису желели да остану равнодушни па су радо прихватили идеју професорке биологије Јелице Миросавић и одазвали се на ову акцију.

Како су навели из Форца Пожеге Миросавић је рекла да је младе било лако анимирати и да су сви ђаци који су данас били на акцији добровољно приступили истој.

–Деца препознају проблем загађења, они имају еколошко образовање, али и младим и старима недостаје еколошка свест и то је нешто на чему треба радити. Морамо имати еколошко васпитање где цело друштво утиче на начин на који поступамо са отпадом, рекла је професорка биологије из Пожеге.

Опремљени рукавицама, врећама за смеће и грабуљама кретали су се коритом реке скупљајући отпад на који су наишли. Ученици су се међусобно такмичили у сакупљању смећа, што је додало елемент забаве у ову еколошку иницијативу.

Већ после неколико сати рада обале реке Скрапеж којом су се кретали ученици, постале су чистије и привлачније. Средњошколци су сакупили импресивну количину смећа, преноси Форца и наводи да је акција привукла пажњу локалне заједнице.

Председник Ученичког парламента Техничке школе, Лука Миловановић, каже да је акција протекла одлично, да би овакве акције чешће требало организовати како би помогли локалној заједници у решењу проблема отпада.

– Прошли смо велики део обале, очистили доста терена баш због тога што је једна оваква акција јако важна за целу заједницу. Проблем је у томе што је јако тешко анимирати старије људе на овакве акције, али је предност у томе што се млади радо одазивају и не сумњам да ће оваквих акција бити више у будућности. Скрапеж је веома загађена река и потребно је удруживање свих нас како би проблем отпада био заувек решен, навео је Миловановић.

Радио Луна

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Концерт народних игара и песама – КУД „Златибор“ Чајетина

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору одржана седма Туристичка конференција „Западна Србија“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Успостављен директан платни промет између Србије и Црне Горе

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији послује 32.139 фирми које немају запослене

ОГЛАСНА ТАБЛА

Светски Дан планина обележава се данас

ОГЛАСНА ТАБЛА

Промоција књиге „У загрљају месечине“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уговори о сталном запослењу за раднике ангажоване током ковида (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Следеће године 18 нових возова, нове пруге и линије Србијавоза

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА