9 C
Uzice
децембар 7, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

UČENICI 8. RAZREDA OŠ „NADA MATIĆ“ OSVOJILI 270 DIPLOMA

CECA
Diplome su dobili na takmičenjima iz matematike, srpskog jezika, hemije, fizike, engleskog, ali i košarke, rukometa, plivanja, pa čak i međunarodnog takmičenja fotografije.

Užički prvoligaši, a svi iz istog odeljenja, verovatno su i rekorderi u gradu na Đetinji – samo njih četvoro osvojilo je 53 diplome, javlja RTS.

„Divno je biti razredni starešina ovakvom odeljenju. Njihovo interesovanje je veliko. Ja sam jako zadovoljna i ponosna sam na ovu generaciju“, kaže Milka Tomašević, razredni starešina osmog jedan iz užičke Osnovne škole „Nada Matić“.

Odlični su na plivanju, košarkaškim i rukometnim takmičenjima, a priznanja stižu i sa terena elektrostatike, jednačina, molekularnih i planetarnih orbita, sa tačke zlatnog preseka i pesničkih zanosa.

„Jako je teško pripremiti se za sva takmičenja, to oduzima mnogo vremena, ali volim kada uspem u nečemu. Zanimljivo mi je da se spremam za to, pa mi ne smeta„, ističe učenica Sofija Đerić.

Učenica istog odeljenja, Angelina Gagović, kaže da je niko ne naziva štreberom i da dosta izlazi. „Stižem da budem i na internetu“, dodaje Galovićeva.

Petar Damjanović je sa takmičenja, od plivanja do fizike, srpskog i engleskog jezika doneo čak 55 diploma i kaže, to nije teško.

Petar navodi da je dobro organizovan i da se sprema se za predmete koji se uče.

Kaže da gradivo iz biologije, istorije, savlada u školi. „To se i traži na takmičenju, a već fiziku, matematiku i hemiju dodatno vežbam, čitam dodatnu literaturu, što me i zanima, “ napominje Petar za RTS.

Izvor:mondo.rs

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

4 najlepše posne čoko – torte za potpuni praznični ugođaj! Odlične su za slave, a jednostavne za spremanje!

Oglasna Tabla

Obuka zaposlenih KJP „Zlatibor“ za pružanje prve pomoći sa pokaznom vežbom

Oglasna Tabla

Velika rekonstrukcija srednjovekovne tvrđave na Đetinji

Oglasna Tabla

Vahida Đedović brutalno razotkrila sve maske današnjeg roditeljstva

Oglasna Tabla

„1 od 5 miliona Užice” organizuje akciju prikupljanja potpisa za obustavljanje sudskog i političkog progona Aleksandra Obradovića

Oglasna Tabla

Podela auto sedišta deci rođenoj u drugoj polovini ove godine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Prste da poližete: Četiri ideje za posni doručak!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za subotu – 7. decembar

Oglasna Tabla

KONAČNO: Posle pola veka MOSI igre održaće se u Užicu 2022. godine (VIDEO)

Oglasna Tabla