OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Ubrzani radovi na rekonstrukciji puta Užice – Sušica

Nakon završetka vanrednog stanja radnici su zauzeli svoja mesta na gradilištima. Tako je i sa gradilištem na putu od Užica ka Sušici gde je u toku potpuna rekonstrukcija kolovoza u dužini od 15 kilometara, izgradnja novih trotoara, rigola, stabilizacija kosina, sanacija tunela…

Direktor Javnog preduzeća Užice razvoj Nikola Maksimović zajedno sa tehničkim direktorom preduzeća Putevi Užice, koje je izvođač radova, obišao je danas gradilište na ovoj deonici.

1,1 milijardu dinara vredni su radovi na rekonstrukciji puta od Užica do Sušice

Maksimović je naveo da je do sada urađeno 22 km novih ivičnjaka za trotoare, izvršena sanacija dva tunela i kompletno svih kosina na ovoj deonici.

„Osim rekonstrukcije magistralnog puta u prethodne tri godine Užice je od Puteva Srbije dobilo oko 3 miliona evra za projekte rehabilitacije putnih pravaca u gradskom području. Do sada su urađene ulice Miloša Obrenovića, Banjička, Kralja Petra I, Beogradska, Radnička, Pekarska, takođe u dogovoru sa Putevima Srbije urađena je rekonstrukcija Ložioničkog mosta i dva kružna toka, a očekujemo da će ova saradnja biti nastavljena i ubuduće“, naveo je Maksimović.

Tehnički direktor užičkih Puteva Slobodan Božović rekao je da je deonica Užice -Bela Zemlja jedna od najopterećenijih deonica na celom magistralnom putu od Beograda preko Čačka ka Crnogorskoj granici.

„Putevi Užice su ugovorili 15,24 km, od toga je 8 km potpuno završeno i predato na upotrebu. Sada smo trenutno u fazi izvođenja završnog sloja na 2,2 km čime bi završili dve trećine celokupne deonice i to se očekuje krajem sledeće sedmice. Trenutno je na ovom gradilištu zaposleno oko 100 radnika, mašinista, vozača, podizvođača. Trudimo se da preopterećeni put što pre završimo da bi bilo lakše i bezbednije putovanje svim građanima i prolaznicima. Imamo dinamiku izvođenja radova koju moramo da poštujemo i koja diktira saobraćajne gužve, pa i ovom prilikom molim građane da imaju strpljenja, da razumeju naš posao, nije lako raditi kad su gužve“ istakao je direktor Puteva Srbije Slobo Božović.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Saopštenje za medije Narodne stranke Užice

Oglasna Tabla

Kon: Ovo je nedelja maksimuma zaraze

Oglasna Tabla

Rusija napravila lek protiv Kovida — jesenjeg talasa neće biti

Oglasna Tabla

Spremite kišobrane, do srede oblačno sa kišom, ponegde kratkotrajne nepogode

Oglasna Tabla

Ombudsman kontroliše rad Zdravstvenog centra u Užicu posle smrti dve osobe iz Sjenice

Oglasna Tabla

U sve ambulante Zlatiborskog okruga stigli PCR testovi

Oglasna Tabla

Ministar Šarčević najavio promene u nastavi od septembra ako bude epidemije

Oglasna Tabla

Recept za sok od kajsije: Prava vitaminska bomba i idealno osveženje za vrele dane

Oglasna Tabla

Počela je „sezona komaraca“, a da biste se zaštitili, evo šta treba da znate…

Oglasna Tabla