Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

У знак сећања: Светислав Тијанић

Новинар и публициста Светислав Тијанић (1941), преминуо је данас, после дуже болести, у Ужицу.

Био је дугогодишњи дописник “Експрес политике”, а између осталог, радио је и као новинар недељника “Вести” и Радио Ужица. И у пензији је као сарадник радио за бројне портале и листове и часописе, међу којима су подгорички “Дан” и београдски “Печат. Први новински текст, из Ужица, објавио је 1963. године у Недељним информативним новинама (касније НИН). Као извештач стигао је, како сам каже у многе метрополе.

„Био сам у Паризу, два пута, гост наших гастарбајтера, у Мадриду сам, 1991., био гост Реал Мадрида и тадашњег његовог тренера Радомира Антића. Интервјуисао сам можда највећег шпанског фудбалера Емилија Бутрагења. Тада је моја „Експрес политика“ била најтиражнији лист на Балкану“.

За свој рад награђен је бројним наградама, а између осталог добитник је и једног од највиших градских призинања Плакете града Ужица. Примајући плакету града Ужица записао је: „После равно 55 година, још увек пишем. О мом Златибору и мојој родној Шљивовици, о Ужицу, граду у коме сам провео највећи део животног века, највише сам и писао. Овде сам много тога учинио, и у области културе, а поготову у спорту као функционер у атлетици. Много сам учинио и у бројним хуманитарним акцијама“.

Читалачка публика у Чајетини имала је прилику да са њим разговара у библиотеци „Љубиша Р. Ђенић“ 9. јуна ове године поводом промоцији књиге  „Шљивовица-хроника села, људи и времена“ коју је написао у сарадњи са својом кћерком, Љиљаном Костић.

Златиборпресс
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас славимо Зачеће Светог Јована Претече и Крститеља

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба “Ужички Минотаур” у Галерији Рефлектор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Концерт за Дан града: Џенан Лончаревић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење малинара Србије: Откупљивачи делују монополски, смањују откупну аконтну цену малина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија ће скупо плаћати нафту због хрватске блокаде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Оливера Јевтић најбоља на Ади Циганлији у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за четвртак – 6. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Милица из Пожеге има само 19 година и успешно се бави дресуром паса, од малих ногу и најопаснијим керовима прилазила је без страха

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кад ученици засуку рукаве и среде цело школско двориште (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА