ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

У знак сећања: Светислав Тијанић

Новинар и публициста Светислав Тијанић (1941), преминуо је данас, после дуже болести, у Ужицу.

Био је дугогодишњи дописник “Експрес политике”, а између осталог, радио је и као новинар недељника “Вести” и Радио Ужица. И у пензији је као сарадник радио за бројне портале и листове и часописе, међу којима су подгорички “Дан” и београдски “Печат. Први новински текст, из Ужица, објавио је 1963. године у Недељним информативним новинама (касније НИН). Као извештач стигао је, како сам каже у многе метрополе.

„Био сам у Паризу, два пута, гост наших гастарбајтера, у Мадриду сам, 1991., био гост Реал Мадрида и тадашњег његовог тренера Радомира Антића. Интервјуисао сам можда највећег шпанског фудбалера Емилија Бутрагења. Тада је моја „Експрес политика“ била најтиражнији лист на Балкану“.

За свој рад награђен је бројним наградама, а између осталог добитник је и једног од највиших градских призинања Плакете града Ужица. Примајући плакету града Ужица записао је: „После равно 55 година, још увек пишем. О мом Златибору и мојој родној Шљивовици, о Ужицу, граду у коме сам провео највећи део животног века, највише сам и писао. Овде сам много тога учинио, и у области културе, а поготову у спорту као функционер у атлетици. Много сам учинио и у бројним хуманитарним акцијама“.

Читалачка публика у Чајетини имала је прилику да са њим разговара у библиотеци „Љубиша Р. Ђенић“ 9. јуна ове године поводом промоцији књиге  „Шљивовица-хроника села, људи и времена“ коју је написао у сарадњи са својом кћерком, Љиљаном Костић.

Златиборпресс
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ево како можете помоћи трочланој породици из Косјерића

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кобан пад са мотора – Дечак (14) из Пожеге после неколико дана подлегао повредама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Интезивно се ради на решавању проблема мештана Беле Земље

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расписан конкурс за доделу градских стипендија за ученике средњих школа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове цене природног гаса за јавно снабдевање од 1. новембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Цена дизела и бензина остаје иста у наредних седам дана

ОГЛАСНА ТАБЛА

Михољски сусрети села сутра у Злакуси

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Music vibes“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Књижевно вече посвећено словенској митологији

ОГЛАСНА ТАБЛА