12.7 C
Uzice
октобар 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

U završnoj fazi radovi na izgradnji dečijeg vrtića na Beloj Zemlji

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji postojećeg objekta na Beloj Zemlji u kome je planirano otvaranje dečijeg vrtića privode se kraju. Objekat je priveden nameni preostalo je da se u narednim danima završi parterno uređenje.

„Na zadovoljstvo rukovodstva grada i građana Užica i Bele Zemlje, izgradnja vrtića na Beloj Zemlji je u završnoj fazi. Ukupna vrednost projekta je 18,5 miliona dinara, od kojih je 5 miliona dinara finansirala mesna zajednica, a ostatak Grad Užice i Predškolska ustanova Užice. Radovi se završavaju u skladu sa ugovorom, ostalo je da se završi deo parternog uređenja, ulica pored vrtića, a danas se radi i priključak na vodovod i električnu energiju“, naveo je Miloje Marić načelnik Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj.

„I pored nekih nepredviđenih radova koji su razlog malog zakašnjenja, očekujemo da će JKP „Niskogradnja“ naredne sedmice završiti radove na parternom uređenju, a direktorka vrtića je raspisala javnu nabavku za opremu, kako bi deca u što kraćem roku mogla da koriste ovaj objekat.“ – rekao je Marić.

„Raspisali smo tender za nabavku opreme za kompletan objekat, koji bi trebao za mesec dana da bude gotov, tako da od 01. januara možemo očekivati zvaničan početak rada, odnosno upis dece u vrtić na Beloj Zemlji čiji je kapacitet 100 dece“, istakla je direktorka Predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović.

Podsećamo da je gradonačelnik Užica Tihomir Petković nedavno povodom početka radova na objektu vrtića na Beloj Zemlji, rekao da je u maju 2012. godine Grad kupio ovaj objekat od banke za 83 000 evra na osnovu zahteva građana sa područja mesne zajednice Bela Zemlja da se u njemu otvori vrtić, i dodao da su se nakon konsolidacije stanja u budžetu grada i završetka radova na vrtiću na Pori stvorili finansijski uslovi za adaptaciju ovog objekta.

Izvor:uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

MUP: Pojačana kontrola prevoza dece

Oglasna Tabla

SBB fondacija u akciji čišćenja u Užicu

Oglasna Tabla

Sve samo da izbegne alko-test: Suvozač istrčao iz kola kad je video saobraćajce, pa bežeći skočio u Drinu

Oglasna Tabla

Učenici Matematičke gimnazije osvojili četiri medalje na takmičenju u Rumuniji

Oglasna Tabla

Ako pojedete samo jabuku dnevno, zaboravićete na lekare: Čuvar srca i zdravlja, bolja od lekova!

Oglasna Tabla

Pravo leto usred oktobra: Danas 28 stepeni, od sledeće nedelje još toplije

Oglasna Tabla

EU PRO predstavlja poziv za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim preduzećima na Zlatiboru 14. oktobra

Oglasna Tabla

Uhapšene dve osobe u Požegi zbog više krađa i silovanja stare žene

Oglasna Tabla

Danijela i Saša imaju četvoro dece, a reakcija okoline je često iznenađujuća

Oglasna Tabla