0.7 C
Uzice
децембар 6, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

U završnoj fazi radovi na izgradnji dečijeg vrtića na Beloj Zemlji

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji postojećeg objekta na Beloj Zemlji u kome je planirano otvaranje dečijeg vrtića privode se kraju. Objekat je priveden nameni preostalo je da se u narednim danima završi parterno uređenje.

„Na zadovoljstvo rukovodstva grada i građana Užica i Bele Zemlje, izgradnja vrtića na Beloj Zemlji je u završnoj fazi. Ukupna vrednost projekta je 18,5 miliona dinara, od kojih je 5 miliona dinara finansirala mesna zajednica, a ostatak Grad Užice i Predškolska ustanova Užice. Radovi se završavaju u skladu sa ugovorom, ostalo je da se završi deo parternog uređenja, ulica pored vrtića, a danas se radi i priključak na vodovod i električnu energiju“, naveo je Miloje Marić načelnik Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj.

„I pored nekih nepredviđenih radova koji su razlog malog zakašnjenja, očekujemo da će JKP „Niskogradnja“ naredne sedmice završiti radove na parternom uređenju, a direktorka vrtića je raspisala javnu nabavku za opremu, kako bi deca u što kraćem roku mogla da koriste ovaj objekat.“ – rekao je Marić.

„Raspisali smo tender za nabavku opreme za kompletan objekat, koji bi trebao za mesec dana da bude gotov, tako da od 01. januara možemo očekivati zvaničan početak rada, odnosno upis dece u vrtić na Beloj Zemlji čiji je kapacitet 100 dece“, istakla je direktorka Predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović.

Podsećamo da je gradonačelnik Užica Tihomir Petković nedavno povodom početka radova na objektu vrtića na Beloj Zemlji, rekao da je u maju 2012. godine Grad kupio ovaj objekat od banke za 83 000 evra na osnovu zahteva građana sa područja mesne zajednice Bela Zemlja da se u njemu otvori vrtić, i dodao da su se nakon konsolidacije stanja u budžetu grada i završetka radova na vrtiću na Pori stvorili finansijski uslovi za adaptaciju ovog objekta.

Izvor:uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

KONAČNO: Posle pola veka MOSI igre održaće se u Užicu 2022. godine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vladimir iz Sevojna je nestao, nema ni njegovog automobila: Preživeo je moždani udar i živi sam

Oglasna Tabla

Tribina o vaspitnim stilovima roditeljstva (VIDEO)

Oglasna Tabla

Trikovi koji pomažu u čišćenju leda sa automobila

Oglasna Tabla

Slobodan Šarenac: „Zlatibor je odličan za pripreme sportskih ekipa“

Oglasna Tabla

„Nećemo da trpimo batine“, poručuju užički prosvetari (VIDEO)

Oglasna Tabla

Deca koja obavljaju kućne poslove su uspešnija kad porastu

Oglasna Tabla

Posne ruske kape: Mekan i sočan slatkiš koji se topi u ustima (VIDEO)

Oglasna Tabla

Od 1. januara jeftinije usluge i rad izvršitelja

Oglasna Tabla