OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

U Užicu osnovana Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija

Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija sa sedištem u Užicu osnovana je od strane Vlade Srbije u sklopu reforme visokog obrazovanja. Akademija je formirana od bivših visokih škola strukovnih studija u Užicu i Valjevu i treba da doprinese što boljem obučavanju mladih za rad u startap centru koji će uskoro biti otvoren u Užicu.

Osnivanje Akademije koja će biti smeštena u prostoru bivše kasarne u Krčagovu i kreće sa radom naredne školske godine, je važan korak za Užice na putu ka budućem univerzitetu.

Potpredsednik Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Branislav Jeremić

Potpredsednik Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Branislav Jeremić je naveo da u Srbiji trenutno ima 47 visokih škola strukovnih studija, a plan je da se od njih formira 14 akademija:

„Formiranjem akademija u Kikindi, Pirotu, Užicu i Šapcu smanjiće se i migracije ka razvijenim centrima Srbije. Nije sve samo u Beogradu i Kragujevcu. Mladi će imati priliku da u svojim gradovima uče, a kasnije i rade u startap kompanijama.

Formiranjem Akademije Užice potvrdilo regionalni značaja kao sedište Zapadne Srbije

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je istakao da je formiranje Akademije potvrda da u poslednjih nekoliko godina Užice uz pomoć Vlade uspeva da potvrdi regionalni značaj kao sedište Zapadne Srbije:

„Ovo je važan dan za razvoj visokog obrazovanja u Užicu, zato što će ova Akademija zajedno sa Pedagoškim fakultetom biti centar razvoja visokog obrazovanja u našem gradu i preduslov da mladi ostaju da uče, rade i žive u svom gradu. Sledi akreditacija zajedničkih obrazovnih programa ove Akademije i Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada za strukovne i master studije.“

Na konstitutivnoj sednici je formiran privremeni Savet strukovnih studija Zapadna Srbija za čijeg predsednika je izabrana Jelena Raković Radivojević. Donet je Pravilnik o radu i formirana komisija koja treba da donese Statut Akademije.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

ПИО фонд остао без великог броја пензионера

ОГЛАСНА ТАБЛА

Миленка из Нове Вароши још увек нема, нестао пре 20 дана породица трага за њим

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тиодоровић: Разматрамо одлагање школске године и опцију да се одељења са 30 ученика деле

ОГЛАСНА ТАБЛА

Буктиња прогутала Фиат Пунто: Запалило се возило испред зграде у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сунчан и топао летњи дан у Србији: Највиша дневна температура 35 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због кријумчарења наркотика у Пријепољу ухапшен пар из Подгорице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мушкарац теже повређен након пада са мотора у Бродареву

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Браниславом Митровићем (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

РЕКОРД У УЖИЦУ! 3.200 људи на Слободи, само за 50 људи мање него ли у читавом колу Суперлиге!

ОГЛАСНА ТАБЛА