18.4 C
Uzice
јул 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

U Užicu obavezno grejanje na gas i kad je skuplji od mazuta

U cilju smanjenja aerozgađanenosti u Užicu donete su nove mere kojih će morati da se pridržavaju preduzeća i ustanove koje su pod „kapom“ lokalne samouprave.

Gradsko veće obavezalo je sve pravne subjekte čiji je grad osnivač i kojima finansira grejanje – javna preduzeća i ustanove, dečje vrtiće i škole – da u periodu od 15. novembra do 15. februara, kada koncentracija čađi višestruko premašuje dozvoljene granice, kao energent u svojim kotlarnicama koriste isključivo gas. Odluka se odnosi na subjekte koji su izvršili konverziju grejanja na gas, ali kao alternativno gorivo koriste mazut.

– U obavezi su da koriste gas i kada je mazut jeftiniji, a izuzetak može izazvati manjak gasa na tržištu – kaže za „Blic“ Dunja Đenić, gradska većnica za ekologiju.

Dunja Đenić: Mazut će se koristiti u slučaju nestašice gasaFoto: V. Lojanica / RAS Srbija Dunja Đenić: Mazut će se koristiti u slučaju nestašice gasa

Sve kotlarnice Gradske toplane su konvertovane na gas, osim one u bloku „Zlatibor“ čija konverzija je nemoguća iz tehničkih razloga.

Izvor:blic.rs/Vladimir Lojanica/naslovna:Zoran Šaponjić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Za godinu i po oduzeto 560 litara rakije bez deklaracije

Oglasna Tabla

Oduševiće vas palenta kolač sa voćem: Novi način za pripremu starog jela!

Oglasna Tabla

Uvode se platni razredi tokom 2020.

Oglasna Tabla