OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

U užičku bolnicu stigli najsavremeniji aparati

Užice – Zdravstvena zaštita pacijenata u užičkoj bolnici u narednom periodu biće na znatno višem nivou”, rekao je novinarima direktor ZC Užice dr Miloš Božović, govoreći o opremi koja je u proteklih nekoliko meseci stigla u užičku bolnicu. Reč je o aparatima savremene tehnologije, čija vrednost iznosi oko 50 miliona dinara, a sredstva je obezbedilo Ministarstva zdravlja.

,,Kada smo privodili kraju tu kupovinu, komisija Ministarstva zdravlja za kapitalne investicije nam je odobrila sredstava za nabavku dva laparaskopska stuba, ukupne vrednosti 24 miliona dinara, za hirurgiju i ginekologiju. Za hirurgiju je to praktično podrška za uvođenje nove tehnologije koju smo mi počeli da primenjujemo početkom godine”, naveo je Božović.

Prema njegovim rečima rad u ZC Užice biće još bolji, savremeniji i napredniji kada je u pitanju zdravstvena zaštita pacijenata i dodao da je oprema upotpunjena i sa dva nova ultrazvučna aparata, od kojih je jedan za radiologiju, a drugi je 4D ultrazvučni aparat za odeljenje ginekologije.

,,Kada svemu ovome dodamo da je osposobljen i atroskop, vrednosti preko 2.5 miliona dinara, zahvaljujući angažovanju kolega sa ortopedije, ispada da je za par meseci nabavljeno opreme u vrednosti oko 50 miliona dinara”, rekao je Božović.

Rad na staroj opremi otežan je u većini slučajeva, sa ne izvesnim zahvatom, a prema rečima načelnika hirurgije dr Miroslav Stanojević da bi se radili takvi zahvati i operacije koji su u većini slučajeva stoficirani, traže jako veliku preciznost.

,,Uz pomoć ovog aparata imaćemo veću preciznost i jako bolje ćemo videti sve taktičke detalje koji su neophodni. Sada će se hirurgija raditi na visokom nivou”, rekao je dr Stanojević.

Načelnica ginekologije dr Milena Aćimović mišljenja je da će dolaskom nove tehnologije olakšati celu priču i da će moći da odrade veći broj operacija koje su, prema njenim rečima, u poslednjih par godina u znatnom porastu.

,,Dosta ćemo koristi imati od ove nove laparoskopske opreme i u operativnom tretmanu steriliteta, a u proceduri i pripremi je otvaranje odseka Humane reprodukcije”, navela je dr Aćimović.

Inače, stalna edukacija kadra je vrlo zastupljena u ZC i Opštoj bolniciUžice, to karakteriše predhodni period u cilju razvoja kardio hirurgije, a kako najavljuju stručno usavršavanje biće i u vremenu koje sledi kako bi se išlo u korak sa savremenom i bržom zravstvenom zaštitom pacijenata, što je u skladu sa opremom na kojoj će se raditi.

Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Narodna stranka u Užicu zahteva oslobađanje uhapšenih učesnika protesta

Oglasna Tabla

Zgrada Komandno-obrazovnog centra u Krčagovu postaje deo kovid sistema

Oglasna Tabla

Bazen u školskom dvorištu u Solotuši ponovo u funkciji, 20 godina bio u trnju i korovu

Oglasna Tabla

Užice tuguje za Sašom

Oglasna Tabla

Dan Nacionalnog parka ”Tara”

Oglasna Tabla

Oglas za prodaju 140 vozila u državnom vlasništvu

Oglasna Tabla

Na reci Petnici dugoj samo dva kilometra nalazi se 16 ribnjaka u kojima caruje pastrmka

Oglasna Tabla

Kon: Srbija u nepovoljnoj situaciji sa tendencijom da pređe u vanrednu

Oglasna Tabla

5G mreža 100 puta brža od 4G

Oglasna Tabla