4.7 C
Uzice
28 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

U užičku bolnicu stigli najsavremeniji aparati

Užice – Zdravstvena zaštita pacijenata u užičkoj bolnici u narednom periodu biće na znatno višem nivou”, rekao je novinarima direktor ZC Užice dr Miloš Božović, govoreći o opremi koja je u proteklih nekoliko meseci stigla u užičku bolnicu. Reč je o aparatima savremene tehnologije, čija vrednost iznosi oko 50 miliona dinara, a sredstva je obezbedilo Ministarstva zdravlja.

,,Kada smo privodili kraju tu kupovinu, komisija Ministarstva zdravlja za kapitalne investicije nam je odobrila sredstava za nabavku dva laparaskopska stuba, ukupne vrednosti 24 miliona dinara, za hirurgiju i ginekologiju. Za hirurgiju je to praktično podrška za uvođenje nove tehnologije koju smo mi počeli da primenjujemo početkom godine”, naveo je Božović.

Prema njegovim rečima rad u ZC Užice biće još bolji, savremeniji i napredniji kada je u pitanju zdravstvena zaštita pacijenata i dodao da je oprema upotpunjena i sa dva nova ultrazvučna aparata, od kojih je jedan za radiologiju, a drugi je 4D ultrazvučni aparat za odeljenje ginekologije.

,,Kada svemu ovome dodamo da je osposobljen i atroskop, vrednosti preko 2.5 miliona dinara, zahvaljujući angažovanju kolega sa ortopedije, ispada da je za par meseci nabavljeno opreme u vrednosti oko 50 miliona dinara”, rekao je Božović.

Rad na staroj opremi otežan je u većini slučajeva, sa ne izvesnim zahvatom, a prema rečima načelnika hirurgije dr Miroslav Stanojević da bi se radili takvi zahvati i operacije koji su u većini slučajeva stoficirani, traže jako veliku preciznost.

,,Uz pomoć ovog aparata imaćemo veću preciznost i jako bolje ćemo videti sve taktičke detalje koji su neophodni. Sada će se hirurgija raditi na visokom nivou”, rekao je dr Stanojević.

Načelnica ginekologije dr Milena Aćimović mišljenja je da će dolaskom nove tehnologije olakšati celu priču i da će moći da odrade veći broj operacija koje su, prema njenim rečima, u poslednjih par godina u znatnom porastu.

,,Dosta ćemo koristi imati od ove nove laparoskopske opreme i u operativnom tretmanu steriliteta, a u proceduri i pripremi je otvaranje odseka Humane reprodukcije”, navela je dr Aćimović.

Inače, stalna edukacija kadra je vrlo zastupljena u ZC i Opštoj bolniciUžice, to karakteriše predhodni period u cilju razvoja kardio hirurgije, a kako najavljuju stručno usavršavanje biće i u vremenu koje sledi kako bi se išlo u korak sa savremenom i bržom zravstvenom zaštitom pacijenata, što je u skladu sa opremom na kojoj će se raditi.

Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Druga faza radova na rekonstrukciji Zelene pijace

Oglasna Tabla

Sutra bez vode

Oglasna Tabla

Stamatović: Izlazimo na lokalne izbore jer nema predaje slobodnog Zlatibora bez borbe

Oglasna Tabla

Nista od koalicije Šapić – Stamatović

Oglasna Tabla

Idealni uslovi za uzgoj pastrmke na reci Petnici

Oglasna Tabla

BRAVO! Stigla Lada Niva za Uča i dečicu iz Bratljeva

Oglasna Tabla

Srpska salata: Jednostavna, osvežavajuća i prepuna vitamina!

Oglasna Tabla

Održan „Zlatibor kup“, Zvezda najuspešnija

Oglasna Tabla

Virus i Kina: „Misteriozni“ korona virus – šta znamo do sada

Oglasna Tabla