OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

U užičkom selu Volujac krije se specifičan ranč u kome je lisica domaća životinja

Užice –Ukoliko se zaputite putem od Užica ka Kadinjači u selu Volujac krije se specifičan ranč, mesto za odmor ušuškano u hladu bukove šume, koje je narod masovno otkrio tek kad je korona pokucala na vrata. Milovan Pavlović vođen idejom da svoju porodicu zadrži na jednom mestu oživeo je očevinu i napravio pravo seosko domaćinstvo, na kom su se prvobitno igrali njegovi sinovi, a zatim su došli i ostali mališani, prenosi agencija RINA.a

Stalni stanovcnici ovog ranča zečevi, ptice, koze, foto: RINA

„Nabavio sam par konja koje smo mogli da jašemo po našim livadama, onda smo dodali i igraonicu za našu decu i tako je sve počelo. Kada sam video da je druženje u gradu sa ljudima postalo preskupo odlučio sam da komad raja koji imamo kao porodica podelimo sa drugima i to bez dinara, tačnije nisam mogao da naplatim nekome ulaz ako ne zna gde ulazi, ili šta će probati, ako su zadovoljni ostaviće od ruke i gotovo svaki posetilac to onako od srca učini”, rekao je za ageniju RINA, Milovan Pavlović vlasnik nesvakidašnje ranča.

Milovan je na osmislio da se na ovaj način deca oslobode strahova koje imaju prema domaćim ali i drugim životinjama kroz susret sa njima, ali interakcijom kroz igraonicu okuse nešto što nema u gradu.

Ali ranč ne bi bio toliko začaran da u njegovom izobilju ne čujete zvukove stalnih stanovnika, od zečeva, papagaja, japanskih prepelica i mnogih drugih životinja, ali od skoro i sasvim jedno neobično biće.

U okviru ranča nalaze se park i igraonica za decu, foto: RINA

„Lija koja je potpuno slučajno došla u naš mini-parkić više je noću aktivna nego danju i kad je u susretu sa decom jako je stidljiva. U uslovima koje joj mi nudimo znatno duže živi nego u prirodi, zato se trudimo da joj pružimo sve što joj je neophodno kako bi ovaj parkić imao svoju čar. Ono što mnoga deca nemaju priliku u gradu da vide jesu magarci, brame i druge životinje koje mi na našem ranču posedujemo”, kazao je Milovan.

Posetioci mnogih zemalja iz okoline nisu zaobišli a da ne posete ovo mesto, i pored zološkog vrta se opuste u ambijentu.

„Svi vole da vide pravo seosko imanje, kako i na koji način sbe ovde funkioniše, od ispaše koza, ovaca i našeg pevca Žike ali i sami da učestvuju i dohranjivanju zivine. Prošle godine naviše gostiju imali smo iz Francuske ali i iz Amerike, Norveške ali najviše mi je drag par iz Grčke koji je želeo da iskustvo sa kojim se ovde susreo želeo da prenese u svoju zemlju”, dodao je Pavlović.

RINA (GZS)

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Dva prirodna leka za zdravija pluća: Olakšava disanje i iskašljavanje šlajma!

Oglasna Tabla

U Zlatiborskom okrugu danas COVID-19 je potvrđen kod 147 lica

Oglasna Tabla

Starinska poslastica od jednog jajeta: Točak torta jeftina za džep, a ukus fantastičan! (VIDEO)

Oglasna Tabla

Ministarstvo odbrane: Konkursi za vojne škole do 31. marta

Oglasna Tabla

Vraća se zima – biće i snega

Oglasna Tabla

Vakcinisali ste se – kada bi trebalo da proverite antitela?

Oglasna Tabla

U kafić samo do 14 sati: Od danas nova pravila, kraće radno vreme igraonica, tržnih centara… Evo šta može da radi do 20 sati

Oglasna Tabla

Osnovani zdravstveni centri Prijepolje i Priboj

Oglasna Tabla

Premijera predstave „I to se zove ljubav“

Oglasna Tabla