ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

U užičkom selu Volujac krije se specifičan ranč u kome je lisica domaća životinja

Užice –Ukoliko se zaputite putem od Užica ka Kadinjači u selu Volujac krije se specifičan ranč, mesto za odmor ušuškano u hladu bukove šume, koje je narod masovno otkrio tek kad je korona pokucala na vrata. Milovan Pavlović vođen idejom da svoju porodicu zadrži na jednom mestu oživeo je očevinu i napravio pravo seosko domaćinstvo, na kom su se prvobitno igrali njegovi sinovi, a zatim su došli i ostali mališani, prenosi agencija RINA.a

Stalni stanovcnici ovog ranča zečevi, ptice, koze, foto: RINA

„Nabavio sam par konja koje smo mogli da jašemo po našim livadama, onda smo dodali i igraonicu za našu decu i tako je sve počelo. Kada sam video da je druženje u gradu sa ljudima postalo preskupo odlučio sam da komad raja koji imamo kao porodica podelimo sa drugima i to bez dinara, tačnije nisam mogao da naplatim nekome ulaz ako ne zna gde ulazi, ili šta će probati, ako su zadovoljni ostaviće od ruke i gotovo svaki posetilac to onako od srca učini“, rekao je za ageniju RINA, Milovan Pavlović vlasnik nesvakidašnje ranča.

Milovan je na osmislio da se na ovaj način deca oslobode strahova koje imaju prema domaćim ali i drugim životinjama kroz susret sa njima, ali interakcijom kroz igraonicu okuse nešto što nema u gradu.

Ali ranč ne bi bio toliko začaran da u njegovom izobilju ne čujete zvukove stalnih stanovnika, od zečeva, papagaja, japanskih prepelica i mnogih drugih životinja, ali od skoro i sasvim jedno neobično biće.

U okviru ranča nalaze se park i igraonica za decu, foto: RINA

„Lija koja je potpuno slučajno došla u naš mini-parkić više je noću aktivna nego danju i kad je u susretu sa decom jako je stidljiva. U uslovima koje joj mi nudimo znatno duže živi nego u prirodi, zato se trudimo da joj pružimo sve što joj je neophodno kako bi ovaj parkić imao svoju čar. Ono što mnoga deca nemaju priliku u gradu da vide jesu magarci, brame i druge životinje koje mi na našem ranču posedujemo“, kazao je Milovan.

Posetioci mnogih zemalja iz okoline nisu zaobišli a da ne posete ovo mesto, i pored zološkog vrta se opuste u ambijentu.

„Svi vole da vide pravo seosko imanje, kako i na koji način sbe ovde funkioniše, od ispaše koza, ovaca i našeg pevca Žike ali i sami da učestvuju i dohranjivanju zivine. Prošle godine naviše gostiju imali smo iz Francuske ali i iz Amerike, Norveške ali najviše mi je drag par iz Grčke koji je želeo da iskustvo sa kojim se ovde susreo želeo da prenese u svoju zemlju“, dodao je Pavlović.

RINA (GZS)

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама

Данас се обележава Дан борбе против гојазности

Меморијално поетско вече

Успешан викенд за каратисте КК „Ужице“

У среду без воде потрошачи који се снабдевају са Живковића врела

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу

Стижу нова правила о возачким дозволама