ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

У току полагање пријемних испита за упис у уметничке школе: на располагању 4.928 места

У току је полагање пријемних испита за упис ученика у уметничке школе и специјализована одељења гимназија које ће трајати до 19. маја. Ове године је на располагању 4.928 места, а пријављено је око 7.200 кандидата.

„Пријемни испити за специјализована одељења гимназија и уметничких средњих школа су већ почели од 10. маја, они се организују ради провере посебних склоности које су потребне за упис у уметничке, балетске, музичке школе, специјализована одељења гимназија широм Србије и специјализоване гимназије -Филолошка, Спортска, Математичка и трајаће до 19. маја“, рекао је за Тањуг Миодраг Савовић, руководилац Групе за средње опште и уметничко образовање и васпитање Министарства просвете.

Према његовим речима, од укупног броја места за упис у средњу школи, за гимназијско образовање је планирано 24,2 посто места, односно 17.524 ученика ће моћи да упише гимназије.

Од овог броја, додао је Савовић, за специјализована гимназијска одељења је планирано 3132 места што је скоро 18 посто свих гимназијских места.

„У уметничким школама и одељењима је планирано 1796 места. Ове године је укупно ђацима на располагању 4.928 места за све ученике који желе да упишу ове школе, а пријављено је око 7.200 кандидата“, навео је он.

Савовић је напоменуо да завршни испит полажу сви ученици осмог разреда на крају школске године који се такође приближава, а припреме, како је навео, теку по плану.
„Одржан је пробни завршни испит и ученици су имали прилику да се упознају са процедурама и провере своје знање пред одржавања завршног испита који је планиран за 17, 18 и 19. јун“, рекао је Савовић.

Извор: ГЗС/Тањуг

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Последње скупштинско заседање у актуелном сазиву

Радови на реализацији пројеката града и ресорних министарстава

Исплата мајских пензија почеће 4. јуна.

Детаљи бруталног убиства у Сјеници: Ножем је убадала по глави и телу!

Гондола данас неће радити

Отказан концерт крагујевачког састава Ларска

У ужичком породилишту рођено пет дечака

И сунце и киша, температура до 26 степени

ГГ Слога: Свакодевно нас „бомбардују“ порукама колико је уложено у здравство Ужица