ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

У току конкурс за стипендирање надарених студената, пријаве до 16. априла

За првих недељу дана од отварања конкурса Фонда за младе таленте и Министарства науке, технолошког развоја  и иновација за стипендирање студената завршних година државних факултета, путем нове услуге еТаленти на Порталу еУправа стигло је 98 пријава.

Пријаве за стипендирање надарених студента трају до 16. априла.

„Услуга еТаленти је нова услуга на Порталу еУправа и намењена је надареним студентима у Србији, који су на завршној години основних академских интегрисаних студија и студентима завршних година мастер студија на фактулетитима чији је оснивач Србија, рекла је данас Тањугу Биљана Марић, помоћник директора Канцеларије за ИТ и еУправу.

Како је навела, први пут је овај конкурс расписан на Порталу еУправе и носи низ бенефита.

„Један од основних бенефита јесте да студенти, који су до сада аплицирајући за ову стипендију за надарене достављали су четити документа у папирном формату, сада су у обавези да приложе само један документ и то у електронском облику који ће аплоудовати у склопу услуге, а сви остали подаци који доказују испуњеност услова који су наведени конкурсом за стипендију прибављају се електронским путем из изворних евиденција, рекла је Марић.

То су, како је казала, подаци извода из матичне књиге рођених, подаци о држављанству, пребивалишту, односно боравишту, а студенти су обавези само да приложе потврду о уписаној завршној години академских или мастер студија са просечном оценом.

„Министарство науке, технолошког развоја и иновација расписало је овај позив заједно са Фондом за младе таленте и ове године су опредељена средства за 1.050 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 500 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2022/23. годину, рекла је Марић.

„До сада на Порталу имамо евидентирано 98 пријава за недељу дана од отварања конкурса и позивамо све студенте који имају просек изнад 8,50 да се пријаве, а конкурс је отворен до 16. априла, навела је она.

„Студенти у претходним конкурсима су на резултате чекали чак два месеца, јер су се тада обрађивали ручно. Сада смо направили механизам који ће аутоматски на основу прикупљених података вршити проверу испуњености услова и у року од пар дана ћемо имати прелиминарне листе и студенти ће путем мејла добити све информације, рекла је Марић.

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа

Судар мотора и аутомобила у тунелу код Златибора, повређени мотоциклиста пребачен у болницу

Врели талас у Србији, данас још топлије

Пренос утакмице Србија – Словенија у ГКЦ-у

Мамбо Џамбо у Градском културном центру

Трибина „Националног центра за едукацију о спорту 2024“ у Ужицу

Први „ПП Фест” од 4. до 7. јула