ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

У току је литерарни конкурс 32. фестивала ,,Деца међу нарцисима“

Културни центар „Златибор“ из Чајетине организује тридесет други дечји фестивал ,,Деца међу нарцисима“ који ће се одржати у Чајетини и на Златибору од 16. до 18. маја 2024. године. Овај фестивал промовише најбоља остварења у разним областима стваралаштва и у сјајном природном амбијенту окупља и зближава децу из разних крајева наше земље.

Један од наших познатих песника за овај фестивал је рекао: „Фестивал „Деца међу нарцисима“ има право да траје сто година. Ништа није тако добро као дружење са најмлађима, стварање за њих, па и учење од њих“.

Поводом овог фестивала расписујемо Mеђународни литерарни и ликовни конкурс за ученике основних школа од првог до осмог разреда на следеће теме:

1. ,,Из живота животиња“
2. „Нек се свако поправља и Господа прославља“
3. „Имајте шуму на уму“
4. „Пустоловина за коју нисте чули“
5. „Срећа је тамо где си вољен“
6. ,,Без умора до хумора“ (напиши најсмешнију причу или песму)
7. ,,Отвори врата, машта те зове!

Теме за овогодишњи литерарни конкурс осмислио је и радове ће прегледати кум овогодишњег фестивала, Стеван Милошевић, редовни члан ,,Матице српске“ у Новом Саду. Вишеструко је награђиван у области књижевности за децу и одрасле. Учесник је многобројних књижевних фестивала. Oбјавио је збирку песама за децу „Аждаја напушта бајку“ и збирку песама за одрасле „Поетска микрофонија“. Своје радове објављује у разним књижевним часописима у земљи и иностранству.

Прописан формат за ликовне радове је 20×20 цм, техника по избору учесника конкурса. Ликовни конкурс предвиђен је да буде илустрација литерарном конкурсу.

Ауторе најбољих радова дечјег фестивала ,,Деца међу нарцисима“ очекују вредне награде, а неке од њих су: викенд на Златибору, који ћемо доделити за најбоље радове на литерарном конкурсу, и то у више категорија, улазнице за Дино и Авантура парк на Златибору и друге многобројне награде. Биће додељена и колективна награда за ученике из школа из које се пошаље наjвећи број радова.

За све учеснике литерарног конкурса на фестивалу „Деца међу нарцисима“ обезбеђен је излет са коктелом у Дино парку на Златибору, и то последњег дана фестивала. За све награђене учеснике који нису са територије Општине Чајетина, а који буду присуствовали додели награда последњег дана фестивала, биће обезбеђен смештај на Златибору.

Сва три дана трајања фестивала, праћена су богатим програмом за децу различитог узраста а ми ћемо посебно истаћи последњи дан фестивала који ће обележити следеће активност: дружење са диносаурусима и коктел у Дино парку на Златибору, дружење са песницима где ће нам се осим кума манифестације придружити Тоде Николетић и домаћи песници, додела вредних награда и уживање у победничким стиховима 32. фестивала „Деца међу нарцисима“, интерактивни програм за децу.

Молимо Вас да Ваше ликовне радове као и радове у поезији или прози пошаљете најкасније до понедељка, 15. априла 2024. године. Наша адреса је: Културни центар „Златибор“ Чајетина, Александра Карађорђевића бр. 3, 31310 Чајетина (за литерарни и ликовни конкурс). 

Радове можете слати и електронском поштом: decamedjunarcisima@gmail.com. За све информације можете се обратити на телефон: 062/289-730.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Нова епизода емисије „У загрљају Златибора“ – Црква брвнара у златиборском селу Јабланица (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Превентивни прегледи 21. априла у Дому здравља у Чајетини

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сви локални избори истог дана – 2. јуна!

ОГЛАСНА ТАБЛА

33. седница Скупштине града Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

Цена масти за три године скочила 160 одсто: Стручњаци откривају у чему је проблем

ОГЛАСНА ТАБЛА

Локална самоуправа гради нову кућу за Николу и Неду (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Смањени проблеми непрописног паркирања на Златибору захваљујући систему „Око соколово“ (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Цене путарина на путу до Грчке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Скупље и путарине и таксе у Грчкој, половина сваке плаже биће без лежаљки

ОГЛАСНА ТАБЛА