ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

У току Јавни позив за подстицаје за набавку опреме и механизације у сточарској производњи, подношење захтева до другог октобра

Министарство пољопривреде објавило је почетком септембра јавни позив за подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства за набавку нових машина и опреме за унапређење примарне пољопривредне производње у сточарству. Максимални износ подстицаја по кориснику је 800.000 динара, а позив је отворен до 2. октобра.

Право на субвенције могу да остваре: физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, предузетник, привредно друштво, земљорадничка задруга, средња школа, научно-истраживачка организација, манастир и црква. Овим позивом обухваћене су инвестиције које су у потпуности реализоване у периоду од 1. марта 2022. године, а најкасније до дана подношења захтева за остваривање права на подстицаје.

Минимална вредност инвестиције је 80.000 динара, а максимални износ подстицаја по кориснику је 800.000 динара.

Сви заинтересовани пољопривредни произвођачи могу поднети пријаве за подстицаје на порталу еПодстицаји.Крајњи рок за подношење захтева је 2. октобар.

Захтеви се подносе искључиво електронским путем. У складу са јавним позивом, уз захтев се електронски прилаже и потребна документација. За остваривање права на подстицаје подноси се само један захтев у календарској години, за једну или више инвестиција.

Јавни позив је објављен на сајту Управе за аграрна плаћања, а за ближе информације пољопривредници могу да се обрате Пољопривредној саветодавној и стручној служби у својој општини или граду.

Извор: ГЗС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Негујмо ћирилицу: Одржана конференција “Значај очувања ћирилице у дигиталној ери”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Програм емоционалне подршке трудницама у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ЈП „Рзав”: Због велике количине лишћа и грања смањен захват из реке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена годишњица Битке на Кадињачи – Историја памти, а Ужице се са поносом сећа хероја Кадињаче

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због јаког снега одмах забрањен пролаз теретним возилима док се наноси не очисте, критично било и преко Кадињаче и Мокре Горе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ер Србија наредне четири године лети ка 10 дестинација са аеродрома у Краљеву и Нишу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПОСНИ РОЛАТ ОД СПАНАЋА: Фантастичног изгледа и још бољег укуса, а и лако се прави (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сутра почиње исплата државне помоћи пензионерима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Конзерванси и адитиви на које морамо обратити посебну пажњу

ОГЛАСНА ТАБЛА